Realno očekivan razvoj Mojkovca

#DanOpštineMojkovac

Uvjeren da će Mojkovac i u novom vremenu zauzeti svoje zasluženo mjesto na raskršću ideja, vizija i razvoja, predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović čestitao je 13. avgust, Dan opštine Mojkovac.

Mojkovac danas dijeli sudbinu sjevera naše zemlje, ali i viziju evropskih integracija (Foto: mojkovac.me)

Brajović je naveo da je svaki jubilej „dobra prilika za sumiranje rezultata, podsjećanje na slavnu istoriju, ali i razne pošasti koje su kroz vrijeme dolazile i prolazile mojkovačkim krajem“.

„Gorštački mentalitet, ljudski potencijali, kao i prirodni resursi, kroz vjekove su odolijevali mnogim izazovima. Mojkovac je grad koji se može pohvaliti trgovačkim putevima iz Srednjeg vijeka, rudnicima i kovačnicama, ali i herojskim otporom i borbenošću u dva svjetska rata, čime zauzima zasluženo mjesto u istorijskim i umjetničkim udžbenicima i literaturi“, navodi se u čestitki Brajovića.

Šef crnogorskog parlamenta navodi da Mojkovac danas dijeli sudbinu sjevera naše zemlje, ali i viziju evropskih integracija, pa je u narednom periodu realno očekivan dinamičniji rast i valorizacija privrednih i prirodnih potencijala.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!