Rekonstruiše se rasvjeta u HN: Poručeno 100 novih stubova

#Društvo #HercegNovi #Rasvjeta #Stubovi

led-rasvjeta.jpg

U Kamenarima je prije par mjeseci 25 uličnih svjetiljki pregorelo nakon nevremena, a iz preduzeća “Stambeno komunalno” kažu da se kreće sa rekonstrukcijom rasvjete, a saopštili su i da im je stiglo preko 100 novih stubova, prenosi Radio Jadran.

Jedan dio isporuke je pristigao i radnici su već na terenu, ali postoji problem. Stambeno-komunalno nema nadležnost za servisiranje tih svjetiljki, niti rezevrnih djelova, kao ni saglasnost firme Hesa Lajt, koja je neophodna kako bi se problematične svjetiljke uklonile i servisirale.

Za Radio Jadran direktor preduzeća Branko Crnogorčević kaže da su u više navrata problem prijavljivali i Opštini i Hesa Lajtu.

“Bila su neka obećanja da će se to riješiti. S obzirom na to da je Hesa Lajt bankrotirala, trenutno smo u kontaktu sa pravnim nasljednicima i jedan broj lapmi je poručen po hitnom postupku, da bi se kritične tačke servisirale”, dodao je on.

Pored neosvjetljenog ovog dijela u Kamenarima, postoji još nekoliko lokacija koje su u mraku, poput one u Meljinama, od Bolnice do kompleksa Lazure, kao i jedan dio rivijere u Baošićima i Bijeloj.

U planu su i rekonstrukcije šetališta, komplet kroz Đenoviće i Baošiće, kroz Bijelu, osim dijela ispred Doma, koji je već saniran. Stubovi će biti zamjenjeni i na potezu od tunela na Toploj do Jahtnig kluba, kao i dio u Meljinama, za koji će biti prebačeno i napajanje sa jedne na drugu trafo stanicu.

Crnogorčević navodi da je većina kvarova, odnosno oštećenja stubova nastala prilikom izgradnje kolektora.

“Radićemo Bijelu, jedan dio koji je ispkopan. U Baošićima i Đenovićima takođe, ekipe su tamo i rade neke zahtjevnije građevinske radove. Na dva polja, ukupne dužine oko 45 metara, trenutno se obavlja iskopavanje, kako bi se zamjenila instalacija. Za par dana stižu stubovi od tri metra, pa ide zamjena trulih i oštećenih stubova u Đenovićima, kao i na mjestima na kojima nedostaju u Baošićima. Postavljamo i neke stare lampe, koje smo serivisirali i ponovo ih vraćamo u pogon”, objasnio je Crnogorčević.

Preduzeće “Stambeno komunalno” je još prije 40-ak dana dobilo saglasnost Opštine za sredstva za nabavku stubova.

Tenderski postupak traje 30 dana uzosam dana za pravo žalbi, zbog čega se stubovi postavljaju tek sad.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!