Remontuje se pruga: Duže vožnje između Sutomora i Virpazara

#Društvo #Pruga #Remont #TunelSozina #Vožnje #Vozovi #ŽeljezničkiPrevozCrneGore

VED0728.jpg

Vrijeme vožnje vozova između stanica Sutomore i Virpazar biće produženo, zbog remonta pruge u tunelu Sozina, saopšteno je iz Željezničkog prevoza Crne Gore.

„Produženje vremena vožnje vozova negativno utiče na dužinu putovanja i redovitost vozova, s obzirom da se iste garniture koriste za više obrta u toku dana”, navode iz ŽPCG.

Prosječna kašnjenja lokalnih vozova za vrijeme proteklih praznika iznosila su oko 30 minuta po vozu, prenosi Mina.

Kako su istakli iz ŽPCG, pored poremećaja reda vožnje, prouzrokovanog remontom pruge, u više navrata došlo je do tehničkih problema kod elektromotornih garnitura i lokomotiva na dijelu pruge između stanica Zeta i Virpazar.

„Formirana je komisija za ispitivanje uzroka ovakvih kvarova, sastavljena od stručnih lica iz ŽPCG i OŽVS, koja će se baviti ovim pitanjem. Za sada se sumnja da su kvarovi voznih sredstava uzrokovani nedozvoljenim oscilacijama napona u kontaktnoj mreži, što će, ukoliko se to potvrdi, preduzeće Željeznička infrastruktura Crne Gore sanirati u najskorijem vremenskom periodu“, kaže se u saopštenju.

Kako su radovi u tunelu Sozina planirani da traju duži vremenski period, Željeznički prevoz je, kako su rekli, preduzeo aktivnosti na izradi novog reda vožnje lokalnih vozova.

„Sve sprovedene aktivnosti, kao i one koje će se obavljati u budućnosti usmjerene su na bezbjednost, urednost i udobnost u prevozu, smanjenje svih vidova troškova i poboljšanju kvaliteta usluga, kao i cjelokupnom poboljšanju poslovanja Društva, a u cilju zadovoljenja potreba svojih korisnika“, zaključuje se u saopštenju.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!