Roditelji ogorčeni na upravu OŠ Vladimir Nazor, pisali ministru i ombudsmanu

ministar-prosvjete-768x511.jpg

Roditelji učenika prvog tri odjeljenja OŠ Vladimir Nazor uputili su peticiju ministru prosvjete Damiru Šehoviću i Ombudsmanu Šućku Bakoviću. Ogorčeni su jer je, kako tvrde, uprava te ustanove samovoljno donijela odluku da učiteljica Desanka Rabrenović ne vodi u drugom razredu njihove mališane, piše Dan.

U peticiji, koju je potpisalo 20 roditelja, navode da takva odluka direktno nanosi štetu njihovoj djeci i kvalitetu njihovog obrazovanja. Roditelji poručuju da su peticiju, kojom traže da učiteljica Rabrenović i dalje vodi njihovu djecu, poslali i Upravi za inspekcijke poslove, UNICEF-u i skupštinskom Odboru za prosvjetu, nauku, kulturu i sport.

“Oštro se protivimo ovakvoj odluci direktorice škole Ljiljane Krivokapić, koja nije u interesu naše djece jer se na početku obrazovnog procesa bez ijednog valjanog razloga ili obrazloženja mijenja učiteljica. Time se šteti obrazovno-odgojnom procesu naše djece i poništavaju se svi pozitivni rezultati koje su postigli sa učiteljicom. Sporna odluka donijeta je samoinicijativno od strane uprave škole nakon završetka školske godine, bez prethodno izvršenih konsultacija sa roditeljima i mimo bilo kakvih najava u postupku koji se tiče prava učenika, kao i prava da iznesemo svoje mišljenja u cilju njihove zaštite”,navode roditelji u peticiji.

Prema njihovim riječima ova odluka ih je šokirala i izazvala bojazan kako će se odraziti na dalje školovanje njihove djece.

Roditelji smatraju da ukoliko se ovakva odluka primijeni u praksi, djeca će ponovo morati da prolaze kroz period privikavanja na novu učiteljicu, i to bi moglo da utiče na njihov konačni uspjeh.

“Posebno ističemo da su svi roditelji saglasni u stavu da smo izuzetno zadovoljni na koji način je učiteljica Desanka Rabrenović vodila odjeljenje, jer su nam djeca svakdonevno dolazila iz škole sa pozitivnim utiskom. Smatramo da će odluka o premješatanju uticati negativno na našu djecu do te mjere da će promjena predstavljati direktno kršenje prava naše djece i opštih ciljeva obrazovanja i vaspitanja, koje propisuje Zakon o osnovnom obrazovanju i vaspitanju”, zaključuju roditelji.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!