„Šačica bogataša opljačkala CG“

#MitropolitAmfilohije

Mitropolit Crnogorsko primorski Amfilohije Radović je, tokom služenja molebana u Sabornom hramu Hristovog Vaskrsenja u Podgorici, poručio da Crnu Goru drži šačica kulaka koji su je opljačkali i obogatili se preko noći.

Amfilohije: Bez duhovne i moralne obnove nema napretka (foto: rtcg.me - arhiva)

Južnoslovenski komunizam, kao, kako je dodao Amfilohije, jedna velika ideja, nije uspjela zato što nije bilo Božijeg blagoslova.

“Zato što se temeljila na ubistvu Boga u ljudima. Zato je sve što su stvarali njeni sinovi oteto, opljačkano je”, kazao je Amfilohije.

To je, smatra on, slučaj sa svim južnoslovenskim zemljama, pa i sa Crnom Gorom.

„Danas u Crnoj Gori imamo šačicu kulaka, bogataša koji su je opljačkali i obogatili se preko noći opljačkavši i otevši ono što nije njihovo. Njihovi oci su ubijali buržoaziju, a oni su sada nova buržoazija. Grade novu budućnost na otimanju, bratoubistvu“, dodao je Amfilohije, prenosi Antena M.

On se osvrnuo se i na NATO integracije.

„Ono što su radili Krstaški ratovi, inkvizicija, Napoleon, fašizam, nacizam i komunizam, to je ono što sada ovaj novi globalni poredak radi. Istim putevima, istim metodama, novim pravilima, bombardovanjima Srbije i Crne Gore, otimanjem Kosova i Metohije“, istakao je on.

Kako je kazao, priznanje Kosova od strane crnogorske vlasti, izdajstvo je Crne Gore.

“Nema veće i strašnije izdaje Crne Gore od toga što je sadašnja vlast učinila u ime Crne Gore, odrekavši se svetog Petra Cetinjskog, svetog Petra II Lovćenskog, Crne Gore i mučeničke krvi onih koji su oslobodili je 12. i 13. decembra. To mogu samo izdajnici Crne Gore, oni koji stvaraju novu istoriju”, poručio je Amfilohije.

Pogrešno je mišljenje, kaže, da se samo ekonomijom može usrećiti narod.

“Bez duhovne i moralne obnove, nema napretka“, istakao je on.

Izvor: Radio Televizija Crne GoreŽelite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!