Saobraćajni kolaps u Podgorici: Nikad u dom

Capture-44.png

Saobraćajni kolaps kod takozvanih cetinjskih semafora u Podgorici svakodnevno zadaje glavobolje građanima. U saobraćajnom špicu stvaraju se kilometarske kolone, pa se dešava da građani značajno duže, nego što je u normalnim uslovima potrebno, putuju do svog odredišta.

FOTO: CDM

“Ovo je haos. Kilometarska kolona. Od Donje Gorice do Delte putovali smo gotovo pola sata, a to je četiri kilometra”, žali se Milan.

Ranije se i Podgoričanin Slavko žalio da mu ovaj putni pravac zadaje glavobolje.

FOTO: CDM

<<<Da li je ovo najgori kružni tok u Podgorici?<<<

“Ako se brzo ne krene u rješavanje te crne rupe Podgorice, kada dođe nova ljetnja sezona zaginuli smo. Kao kamikaze iz Dahne, ili iz pravca Titeksa prelazimo ulicu. Ne postoji trenutno u Podgorici gora raskrsnica što se gužvi tiče”, tvrdi Slavko.

FOTO: CDM

Iz Glavnog grada su više puta zamolili za strpljenje jer je ova raskrsnica, kako su kazali CdM-u, privremenog karaktera.

“Ova raskrsnica predstavlja privremeno rješenje, do rekonstrukcije i proširenja mosta preko rijeke Morače i Ulice Vojisavljevića koja će biti bulevarskog tipa kako je i predviđeno DUP-om. DUP-om je i ova raskrsnica planirana kao kružna”, kažu iz Glavnog grada.

FOTO: CDM

Gradnja bulevara sa čak četiri kružna toka, kao i dijela obilaznice, rasteretiće dionicu kroz Donju Goricu, od semafora do Univerziteta Donja Gorica, a ovaj problem će biti riješen nakon rekonstrukcije mosta i Ulice Vojislavljevića, koji trenutno predstavljaju usko grlo.

A dok Podgorica ne dobije još jedan kružni tok i zaobilaznicu, građanima samo ostaje da se naoružaju strpljenjem, posebno nakon što počnu glavni radovi na zaobilaznici kada se očekuju još veće gužve.

Slađana Đukanović

Izvor: Cafe Del Montenegro

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!