Saradnja ključna u borbi protiv trgovine ljudima

#TrgovinaLjudima #ZoranUlama

Regionalna i sveukupna međunarodna saradnja ključni je faktori uspješne borbe protiv trgovine ljudima, ocijenio je nacionalni koordinator za borbu protiv trgovine ljudima, Zoran Ulama.

ilustracija (foto: pixabay.com)

Ulama je danas je primio direktoricu Regionalne Inicijative za pitanja migracija, azila i izbjeglica (MARRI), Tamaru Mugošu, sa kojom je razamatrao oblasti u kojima je potrebno pojačati saradnju u borbi protiv trgovine ljudima na regionalnom nivou.

„Ulama je ocijenio jako značajnom podršku koju MARRI pruža relevantnim strukturama na planu suzbijanja trgovine ljudima, istakavši da su upravo regionalna i sveukupna međunarodna saradnja ključni faktori uspješne borbe protiv trgovine ljudima, što je definisano i Vladinom Strategijom za borbu protiv trgovine ljudima“, kaže se u saopštenju Vladine Kancelarije za borbu protiv trgovine ljudima.

Mugoša je, kako se navodi, potvrdila da će MARRI i u budućem periodu nastaviti sa podrškom i pomoći subjektima zaduženim za pitanja borbe protiv trgovine ljudima u Crnoj Gori.

Mugoša je saopštila da će se prilikom izrade MARRI-jeve Strategije za 2017-2020. godinu uvažiti prioriteti Vladine Kancelarije za borbu protiv trgovine ljudima, „čije rezultate rada cijeni jako pozitivnim“.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!