Saradnja Podgorice i Izraela sve uspješnija

#Društvo #GlavniGrad #Izrael #Saradnja

003_138.jpg

Saradnja između Glavnog grada i ambasade Izraela je sve uspješnija, posebno u oblasti kulture i turizma, zaključeno je danas na sastanku menadžera Glavnog grada Dragutina Đekovića i zamjenice ambasadora Izraela u Crnoj Gori Dženi Sedov.

Sagovornici su zadovoljni učincima nedavno održane konferencije „Kapija Balkana – Crna Gora 2017”, koja je okupila veliki broj izraelskih investitora i privrednika dvije države, a koju su organizovali počasni konzulat Crne Gore u Izraelu, Vlada Crne Gore i Glavni grad.

Konferencija je, saglasni su, bila izuzetno korisna, rezultirala je konkretnim dogovorima o zajedničkim projektima, investicionim ulaganjima, te podstakla privrednike obije zemlje na dalju saradnju u oblastima od obostranog interesa.

Đeković je ocijenio da će uvođenje redovne avio linije između Podgorice i Tel Aviva posebno doprinijeti razvoju poslovnih veza između Crne Gore i Izraela, kao i većem prilivu turista iz Izraela.

Sedov je zadovoljna organizacijom manifestacije “Dani izraelskog filma” koja se od 28. do 30. novembra održava u KIC-u „Budo Tomović“, u okviru koje ljubitelji sedme umjetnosti imaju priliku da se upoznaju sa filmovima novije izraelske produkcije.

Sagovornici su se dogovorili da u narednom periodu intenziviraju saradnju u oblasti visokih tehnologija, razvoja koncepata pametnih i bezbjednih gradova, u okviru kojih je ambasada Izraela izrazila spremnost da pruži ekspertsku podršku i podijeli iskustva koja ima u realizaciji projekata iz tih oblasti.

Đeković je, tom prilikom, u ime Grada i u svoje lično ime zahvalio državi i narodu Izraela na pomoći koju su ljetos pružili u gašenju požara u Podgorici i na crnogorskom primorju.

Ž.N.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!