Šarkić primio kadete koji će se školovati u Grčkoj

By Balsa Knezevic

0509sarkickadetiok


D
ržavni sekretar u Ministarstvu odbrane Bojan Šarkić primio je kadete Miloša Krivokapića, Veljka Mićovića, Miloša Uskokovića, Bojana Đokića i Mihaila Kovačevića, koji se 10. septembra upućuju na obrazovanje na vojnim akademijama Republike Grčke, saopšteno je Portalu Analitika iz Ministarstva odbrane.

-Državni sekretar je čestitao kadetima na odličnom izboru njihove buduće profesije i poželio im uspjeh u budućem školovanju, ističući značaj ovakve vrste obrazovanja za Vojsku Crne Gore. Miloš Krivokapić i Bojan Đokić, nakon pripremne godine, obrazovaće se na smjeru za inženjere pomorstva Akademije Ratne mornarice, Mihailo Kovačević će se obrazovati na smjeru za pilote Vazduhoplovne vojne akademije, Veljko Mićović na smjeru za inženjere vazduhoplovstva Vazduhoplovne akademije, dok će se Miloš Uskoković obrazovati na Akademiji Kopnene vojske. Trenutno se pet kadeta obrazuje na vojnim akademijama Republike Grčke, i to jedan kadet na smjeru za pilote, dva na smjeru za inženjere vazduhoplovstva Vazduhoplovne akademije i dva kadeta na Vojnoj akademiji Kopnene vojske- navodi se u saopštenju.

Ministarstvo odbrane po prvi put upućuje kadete na obrazovanje na Akademiju Ratne mornarice Republike. Grčke, što je još jedan dokaz o uspješnoj saradnji ovog ministarstva i Ministarstva odbrane Republike Grčke. Do sada je grčke vojne akademije završilo devet oficira Vojske Crne Gore.

Izvor: Analitika

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!