SDM tvrdi da ima dokaze protiv Hrapovića, Vujovića i Čirgića

#Društvo #LjekarskaKomora #SindikatDoktoraMedicine

BeFunky-Collage-9.jpg

Sindikat doktora medicine Crne Gore je, kako tvrdi, u posjedu je određenog broja dokaza koji upućuju na sumnju da su ministar Kenan Hrapović, državni sekretar Milovan Vujović i direkora FZO Sead Čirgić navodnoizvršili nezakonit uticaj i zloupotrebu službenog položaja.

To je saopšteno iz Sindikata doktora medicine Crne Gore. A sve to kako navode, je urađeno sa dijelom direktora JZU.

Prema njihovim informacijama funkcioneri Ministarstva zdravlja su navodno u više navrata posjećivali crnogorske zdravstvene ustanove aktivno zastrašujući, ucjenjujući i potkupljujući delegate Komor.

Sa druge strane, prema njihovim tvrdnjama, Ministarstvo je pojačalo represivne mjere protiv “neposlušnih” delegata koje aktivno zastrašuju i kažnjavaju slanjem zdravstvenih inspektora, prijetnjom da neće biti produženi ugovori o radu njima i članovima njihovih porodica, povlačenjem specijalizacija sa javnih konkursa, otežavanjem registracije zdravstvenih ustanova

Dodaju da u zamjenu za glas na sjednici Skupštine Ljekarske komore dijelu delegata obećane su specijalizacije, premještaj u veće zdravstvene ustanove, napredovanje u službi, kao i zapošljavanje članova njihovih porodica mimo javnih konkursa.

Opominju sve njih da će pomno pratiti njihove aktivnosti i prije i nakon sjednice Skupštine Komore i da će protiv njih u slučaju osnovane sumnje biti podnešene krivične prijave za primanje mita i navođenje na protivzakoniti uticaj.

“Nadamo se da do ovoga ipak neće doći već da će svi delegati Skupštine na koje je izvršen protivzakoniti uticaj tražiti svoje razriješenje kako ne bi došli u situaciju da budu predmet tužilačke istrage. Na žalost i ovom prilikom ih moramo podsjetiti da su njih birale njihove kolege kako bi zastupali njihovu volju, te da su dužni da zastupaju interes struke umjesto što trguju svojim glasovima”, navodi se u saopštenju.

Dodaju da je Sindikat u ovom pravcu već prikupio određene dokaze koje će u sučaju zloupotrebe proslijediti mjesno nadležnim osnovnim državnim tužiocima.

Že.B.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!