Šehović obećao da će sankcionisati diskriminaciju ćirilice

#Društvo #Ćirilica #DamirŠehović #Protest

19369267_875054185975644_928209947_o-1.jpg

Ministar prosvjete Damir Šehović obećao da će najrigoroznije sankcionisati svakog ko ne bude dosljedno sprovodio propise koji garantuju, ravnopravnost ćiriličnog i latiničnog pisma, saopšteno je iz organizacionog odbora protesnog skupa protiv diskriminacije ćirilice.

Navodi se da je danas, nakon što je završen protesni skup protiv diskriminacije ćirilice, delegacija organizacionog odbora u kojoj su bili Budimir Aleksić, Gordana Krcunović i Milun Zogović razgovarala sa Šehovićem, na njegovu inicijativu.

Kako su kazali Šehović je obećao da će najrigoroznije sankcionisati svakog ko ne bude dosledno sprovodio propise koji garantuju ravnopravnost ćiriličnog i latiničnog pisma.

“Krcunović kao diskriminisani roditelj čijem djetetu nije izađeno u susret da svjedočanstvo dobije na ćiriličnom pismu je upoznala Šehovića sa primjerom na kakve sve poteškoće nailaze roditelji i đaci i o kakvim modalitetima diskriminacije je u ovom konkretnom primjeru i u mnogim drugima riječ”, kaže se u saopštenju.

Pročitajte još:   Građani ogorčeni na gužve u IJZ “Čekamo po dva sata, a onda nas vrate kućama”

Navodi se da su Aleksić, Krcunovićeva i Zogović insistirali da u duhu dosljednog sprovođena Ustava i zakonskih propisa direktori i profesori budu obavezni da na vrijeme učenike i roditelje obavijeste o slobodi izbora jednog ili drugog pisma a ne da se sistemski daje prioritet latinici.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Želite i vi da pišete za Crnu Goru? Javite nam se!