Šehović: Univerzitetski centar u Beranama narednih dana u funkciji

#Društvo #Berane #DamirŠehović #Petnjica

2017-10-13-Berane-Ministar-prosvjete-Damir-Sehovic-sastanak-sa-predsjednikom-Opstine-3.jpg

U dijelu petnjičkih škola sa akcentom na osnovnoj školi “Tucanje”, u najskorijem periodu biće započeti radovi na rekonstrukciji objekata. Biće podržan i dio adaptacije prostorija srednje mješovite škole “Muhamed Adrović”, a radiće se i na rekonstrukciji sportske sale osnovne škole “Mahmut Adrović”, zaključeno na današnjim sastancima ministra prosvjete Damira Šehovića sa predsjednikom ove opštine Samirom Agovićem i direktorima svih petnjičkih škola.

Kako javljaju iz Ministarstva prosvjete, dogovoreno je i rješavanje vodosnabdijevanja područnog odjeljenja osnovne škole “Savin Bor”.

Sa predstavnicima opštine Petnjica posebno je razgovarano i o objezbjeđenju prostornih kapaciteta za područno odjeljenje predškolske ustanove, sa ciljem povećanja obuhvata djece predškolskim vaspitanjem.

“Rezultat posjete su dogovori nakon kojih očekujemo bolji kvalitet rada obrazovno-vaspitnih ustanova u Petnjici. Dogovorili smo naredne korake u obnavljanju školske infrastrukture dijela objekata, zajedno smo tretirali problem prevoza učenika i mislim da smo na dobrom putu da ga riješimo, a opština će imati našu punu podršku i u širenju obuhvata predškolskog vaspitanja i obrazovanja i adaptaciji prostorija za tu namjenu,” kazao je Šehović ovim povodom.

Predsjednik opštine Petnjica naglasio je da opština i Ministarstvo imaju izvanrednu saradnju, kao i da se očekuje da se sa Ministarstvom sporta nađe rješenje za adaptaciju sportske sale.

Nakon sastanka u Beranama, ministar je naglasio da će se zajedno sa ambasadom SAD raditi na rekonstrukciji krovnog pokrivača vrtića “Radmila Nedić”.

Istakao je takođe da će Ministarstvo pomoći niz infrastrukturnih projekata u školama u Beranama, poput učešća u gradnji školskog igrališta područnog odjeljenja Dapsiće osnovne škole “Radomir Mitrović”, kao i rekonstrukciji platoa osnovne škole “Vukašin Radunović”, prilagođavanju osnovne škole “Vuk Karadžić” pristupu lica sa invaliditetom, te rekonstrukciji osnovne škole u Lubnicama.

Kada je riječ o srednjim školama, kao urgentno je ocijenjeno pitanje kanalizacije u srednjoj medicinskoj školi, a saopšteno je i da je Ministarstvo obezbijedilo 100 000 eura za rekonstrukciju krova u srednjoj stručnoj školi, te da je raspisan tender za radove.

Ministar je izrazio posebno zadovoljstvo privođenjem kraja radova na Univerzitetskom centru u Beranama, koji će u narednim danima biti stavljen u funkciju.

Predsjednik opštine Berane Dragoslav Šćekić ocijenio je važnom saradnju u vezi sa obrazovnim potrebama opštine, sa akcentom na adekvatno funkcionisanje područnih odjeljenja škola.

Tokom posjete ministar se upoznao sa radom sljedećih ustanova: OŠ „Mahmut Adrović“, „25. maj“, „Tucanje“, „Savin Bor“, „Trpezi“, SMŠ „Muhamed Adrović“, vrtića „Radmila Nedić“, kao i OŠ „Vuk Karadžić, „Vukašin Radunović“, „Radomir Mitrović“, „Polica“, „Donja Ržanica“, „Vukajlo Kukalj“, „Vladislav R. Korać“, „Lubnice“, te SMŠ „dr Branko Zogović“, “Vukadin Vukadinović“ i gimnazije „Panto Mališić“.

Posjeta je dio plana obilazaka Šehovića svih obrazovno-vaspitnih ustanova u Crnoj Gori.

B.M

Izvor: Cafe Del Montenegro

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!