Simović: Uvođenje novih smjerova će poboljšati turističku ponudu

#Društvo #IgorSimić #SdHercegNovi #Turizam

Capture-30.png

Šansu za razvoj Herceg Novog najvećim dijelom vidimo u razvoju turizma, te smatramo da bi bilo korisno uvođenje novih smjerova koji će doprinijeti kvalitetu turističke ponude, ali i zapošljavanju mladih, kazao je kandidat na odborničkoj listi “Socijaldemokrate – Ivan Brajović – Dosljedno za Herceg Novi”, Igor Simović.

“Socijaldemokrate društveni napredak posmatraju kroz dostupnost i kvalitet obrazovanja, te ćemo u naredne četiri godine veliku pažnju posvetiti upravo unapređenju ove oblasti u Herceg Novom”, istakao je Simović.

U skladu sa tim, najavio je da će se zalagati za osnivanje Fonda, iz kojeg bi se svake godine stipendirao određeni broj učenika/studenata iz svih oblasti obrazovanja,a koji bi se finansirao dijelom iz opštinskog budžeta, a dijelom od sponzorstava.

Takođe, dodao je on, zalagaće za što kvalitetnije i dostupnije obrazovanje svim stanovnicima tog grada, kao i poboljšanje uslova, kako u smislu obrazovanja tako i obrazovne infrastrukture.

“Smatramo da je neophodno proširiti kapacitete za predškolsko vaspitanje u vrtićima “Naša radost”, a tokom ljetnje sezone povećati kapacitete za smještaj djece, pogotovo imajući u vidu radno vrijeme turističkih radnika i stanovništva koje ima promijenjen režim rada zbog turističke sezone. Potrebno je nastaviti sa realizacijom projekta izgradnje škole u Igalu, kao i poboljšati uslove rada u područnim odjeljenjima svih osnovnih škola, ali i srednjoškolskog centra “Ivan Goran Kovačić”, pogotovo u dijelu obučavanja učenika koji su zainteresovani za rad u turizmu”, dodao je on.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!