Sindikat avio-mehaničara: Podržavamo stav Vlade

#Društvo #AvioMehaničari #Podrška #VladaCg

61180945-avion-let-putovanje-avionom.jpg

Povodom izjava u javnosti da je Vlada Crne Gore krenula da pomaže Montenegro Erlajnsu, Sindikat avio-mehaničara Kompanije pozdravlja i podržava ovakav stav Vlade. Napokon tražimo da se prave činjenice stave na sto i da se ovo važno pitanje posmatra u pravom svijetlu, ocjenjuju iz Sindikata avio-mehaničara.

“Vrijeđaju nas ocjene neodgovornih političara da Vlada ne treba da pomaže nacionalnog avio-prevoznika. Zaboravljaju takvi partijski zvaničnici na činjenicu da vlade mnogih država u regionu i šire, konstantno pomažu svoje nacionalne avio-kompanije, znajući za njihov značaj u smislu avio-dostupnosti i razvoja cjelokupne državne privrede”, navodi se u saopštenju.

Kako dalje tvrde u Crnoj Gori danas imamo slučaj da se jedne te iste državne pare posmatraju na više načina.

“Pa onda neko sebi daje za pravo da razmišlja o prizemljavanju naših aviona, ne uzimajući u obzir činjenicu da će u tom trenutku bez posla ostati i biti poslati kući hranioci nekoliko stotina porodica. Mi zaposleni nijesmo firmu osiromašili niti je doveli do ovako nezavidnog stanja. Ukoliko bi došlo do zaustavljanja operacija Montenegro erlajnsa odnosno gašenja kompanije, svi dugovi bi odjednom pali na teret budžeta odnosno građana Crne Gore, i premijer Marković je tu bio potpuno jasan”, ističe se u saopštenju Sindikata.

Kako dalje u otvorenom pismu piše, iz tog razloga Sindikat avio-mehaničara Montenegro erlajnsa bezrezervno podržava stav Vlade da se preduzmu koraci koji će nacionalnog avio-prevoznika dovesti do potpunog ozdravljenja.

“S tim u vezi, smatramo da je potpuno prirodno da Vlada kao vlasnik oba preduzeća, ustupi dio svoje dobiti od Aerodroma Crne Gore kao garanciju za kreditno zaduženje i spas Montenegro erlajnsa. Ne ulazimo u pravnu proceduru te odluke, ali je podržavamo kao hrabru i vizionarsku za opstanak naše Kompanije, koja našoj zemlji svake godine obezbijedi više stotina miliona prihoda iz turističke privrede”, zaključuje se u saopštenju.

M.B

Izvor: Cafe Del Montenegro

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!