SJAJAN GEST Pivljana: Probili se kroz snijeg i led kako bi pomogli bolesniku

Pacijentu iz sela Mala Crna Gora koje se tokom zime nalazi u potpunoj sniježnoj bolkadi i odsječeno od svijeta, prije dvije noći bila je neophodna hitna medicinska pomoć.

Foto: DAN

Putni pravac od Žabljaka do Male Crne Gore potpuno je zavijan, a pripadnici žabljačke Službe zaštite i spasavanja i pored uloženog napora nijesu uspjeli da se koristeći motorne sanke preko prevoja Štuoc probiju do sela.

Mještani su potom direktno zatražili pomoć od predsjednika Opštine Plužine Mijuška Bajagića, kako bi se pristupilo proboju puta iz pravca Pive. Bajagić se odazvao pozivu i odmah uputio ljude i mehanizaciju kako bi se što prije stiglo do Male Crne Gore.

Bajagić kaže da bez obzira na to što selo Mala Crna Gora gravitira u susjednoj opštini, nijesu se dvoumili da pomognu ljudima kojima je pomoć neophodna.

„Iako to nije bila naša klasična obaveza, svakako jeste ljudska i humana. Bez obzira što nam je poziv za pomoć upućen iz sela koje gravitira u drugoj opštini, nijesmo se dvoumili da pružimo zatraženu pomoć. Lično me je pozvao sedamdesetogodišnji Slobo Dakić kojem je bila neophodna ljekarska pomoć. Odmah sam pozvao direktora Komunalnog preduzeća Radenka Živkovića koji je organizovao akciju proboja puta. Uvijek smo tu da pomognemo ljudima u nevolji.

Slične akcije smo imali i prethodnih godina znajući da su žitelji Male Crne Gore tokom zimskih mjeseci uglavnom odsječeni od svijeta. Prošle godine smo imali sličnu akciju evakuacije bolesnika iz istog sela koju smo izveli koristeći motorne sanke. I tada kao i sada akcija je trajala tokom noćnih časova. Inače, selo Mala Crna Gora je nešto preko 30 kilometara udaljeno od Plužina i do 1952. godine bilo je u sastavu naše opštine, a od tada se nalazi u sastavu opštine Žabljak“, kaže Bajagić za Dan.

Izvor: Kodeks/Dan

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!