Sjutra humanitarna akcija „Podijelimo, jer zajedno možemo više“

By sinisa goranovic

0509akcijadeltaok


H
umanitarna akcija „Podijelimo, jer zajedno možemo više“, u toku koje građani mogu da doniraju školski pribor i opremu za školu za djecu iz socijalno ugroženih porodica, biće održana sjutra u tržnom centru Delta City u Podgorici. Građani koji su u mogućnosti i žele da doprinesu akciji moći će da donose donacije u terminu od 10 do 22 sata, najavljeno je iz Udruženja „Roditelji“.

-Partner i u ovoj akciji je Crveni krst Crne Gore. Zahvaljujući ovom partnerstvu, građani svih crnogorskih gradova mogu da donose ovu vrstu donacija u opštinske kancelarije Crvenog krsta radnim danima u terminu od 9 do 13 sati i na taj način daju svoj doprinos humanitarnoj akciji prikupljanja školske opreme. Udruženje je protekle sedmice kontaktiralo veliki broj kompanija iz Crne Gore i pozvalo ih da učestvuju u humanitarnoj akciji kupovinom kompleta udžbenika ili školskog pribora. Pozivu su se odazvale kompanije: Lutrija Crne Gore, Donator doo, Domaća trgovina, Lovćen životno osiguranje, Montefarm, Vezuv, kao i Zavod za udžbenike i nastavna sredstva- ističe se u saopštenju udruženja.

Na evidenciji udruženja ima oko 200 porodica sa 500 djece, najvećim dijelom starijeg osnovnog i srednjoškolskog uzrasta, koje nisu u mogućnosti da ove godine u na adekvatan način opreme djecu za početak škole.

-To su porodice koje su nam se prijavljivale u ranijim akcijama za pomoć i koje najčešće nijesu korisnici socijalne pomoći, ali su u stanju socijalne potrebe. Volonteri udruženja su prethodnih dana kontaktirali porodice sa spiska i oni će svoje donacije moći da preuzmu na akcijskom štandu u toku trajanja akcije. U relizaciji akcije udruženju Roditelji i njegovim članovima ponovo će se pridružiti i volonteri Volonterskog kluba Gimnazije „Slobodan Škerović“. Udruženje Roditelji je ovu humanitarnu akciju organizovalo već četiri puta, kada su građani, kompanije i organizacije donirali izuzetno veliku količinu korištene i očuvane garderobe i obuće, igračaka i školskog pribora- zaključuje se u saopštenju.

Izvor: Analitika

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!