Škola skijanja za đake iz Bjelog Polja

#SkiCentri #Kolašin1450

Sedmodnevna škola skijanja za trideset učenika bjelopoljskih osnovnih i srednjih škola počela je sa radom na Jezerinama, na skijalištima Ski centra „Kolašin 1450“.

Polaznici i instruktori škole skijanja u Kolašinu (foto: Vukoman Kljajević)

Obuku vode instruktori skijanja iz Bijelog Polja koji posjeduju međunarodnu licencu. Jedan od njih, Suad Gušmirović, kazao je Radiju Crne Gore da su svi polaznici smješteni u kolašinskom Pansionu, odakle imaju organizvon prevoz do skijališta.

„Iako imaju na raspolagnju šestosjed, kvalitetno uređene staze sa dosta snijega, te 25 kilometara ostalih staza, mladi skijaši koriste ono što je planom škole predviđeno. Obuka se izvodi na uređenom ski-poligonu koji podrazumijeva korišćenje ski-lifta“, kaže Gušmirović.

Među skijašima je petnaest početnika i isto toliko starijih učenika, koji su već spremni za takmičenje. Sa njima radi izuzetno kvalitetan tim instruktora.

„Škola radi u tri faze, tako da je planom previđeno da se za koji dan početnici na skijama spuste niz, za njih, pripremljene staze“, kaže Gušmirović i ističe da će ukoliko bude interesovanja, škola skijanja nastaviti sa radom.

Vukoman Kljajević, Radio Crne Gore

Izvor: Radio Televizija Crne GoreŽelite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!