Škrelja: Skupština da izabere Jovetića

Predsjednik Administrativnog odbora, Luiđ Škrelja, kazao je da će insistirati da se izabere novi član Savjeta Radio-televizije Crne Gore (RTCG), uprkos rješenju Osnovnog suda u Nikšiću kojim je naložena privremena mjera vraćanja Nikole Vukčevića u Savjet RTCG.

Škrelja: Predlog Administrativnog odbora da se ispoštuje na plenumu (Screenshot TVCG)

Podsjetimo, Osnovni sud u Nikšiću donio je danas rješenje kojim je naložio privremenu mjeru vraćanja Vukčevića u Savjet RTCG u roku od tri dana do prijema rješenja.

Škrelja nije želio da komentariše današnju odluku suda. „Nije moje da komentarišem odluke sudova“, kazao je on za TVCG.

Činjenica je, kako je istakao, da je Administrativni odbor u potpunosti ispoštovao proceduru prilikom odlučivanja o razrješenju Vukčevića, kao i ostalih članova Savjeta RTCG.

„Tako ćemo odlučivati i ubuduće. Administrativni odbor radi transparentno, uz maksimalno poštovanje svih zakonskih normi i procedura“, kazao je Škrelja.

Skupština bi danas trebalo da imenuje Ivana Jovetića za člana Savjeta RTCG, umjesto Vukčevića.

„Malo me zabrinjava što je odluka nikšićkog suda donijeta baš danas, kada se raspravlja o imenovanju Jovetića za novog člana Savjeta“, naveo je Škrelja.

Advokatski tim Vukčevića zatražio je od predsjednika Skupštine, Ivana Brajovića, da sa dnevnog reda današnje sjednice ukloni tačku izbora novog člana Savjeta RTCG.

Skupština je, međutim, u dnevni red za današnju sjednicu uvrstila tu tačku.

Po odluci suda, Skupština i država imaju rok od tri dana da vrate Vukčevića na mjesto člana Savjeta, a istu odluku donio je i Osnovni sud u Podgorici u slučaju Gorana Đurovića.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!