Slušali o požarima, pošumljavali Lušticu

#Tivat #LušticaBay #Luštica

Djeca iz Tivta danas su u Luštici Bej obilježili početak „Evropske nedjelje mobilnosti“, koja će trajati do 22. septembra, uz različite aktivnosti koje je osmislio Zeleni tim opštine Tivat.

Foto: Luštica Development

Iz kompanije Luštica Development su saopštili da su učenici osnovnih škola „Drago Milović“ iz Tivta i „Branko Brinić“ iz Radovića obišli ljetošnja požarišta i održali edukativni čas sa vatrogascima o posljedicama vatrene stihije.

Takođe, simbolično je obilježen početak pošumljavanja poluostrva Luštica.

Foto: Luštica Development

Sekretarijat je obezbijedio sadnice divljeg šipka koje su zasađene na opožarenom zemljištu uz put u blizini kompleksa Luštica Bay. U požarima tokom jula i avgusta na poluostrvu Luštica, na teritoriji opština Tivat i Herceg Novi, izgorjele su velike površine stabala, zelenila i rastinja.

Na nedavno opožarenom prostoru vatrogasci iz Tivta i Krtoli objasnili su kako nastaju požari, koji su najveći rizici i kako se gasi vatrena stihija a potom je počela sadnja divljeg šipka, kao autohtone vrste sa ovog područja, koja će se brzo primiti.

Foto: Luštica Development

Oko stotinu mališana, roditelja i nastavnika, u društvu predstavnika Luštice Bay, opštinskog Zelenog tima, te vatrogasnih društava, očistili su i plažu Pecka ili Velja spila. Akciji su se pridružili volonteri iz Budve i okolnih gradova kao i ronioci klubova Neptun i Arsenal koji su čistili morsko dno.

„Imajući u vidu težak period koji je iza ovog područja, pravo je zadovoljstvo vidjeti danas mališane iz Tivta i Radovića kako se trude da pomognu da dio poluostrva Luštica koji je bio najviše pogođen požarima, ponovo ozeleni. Mi ćemo uvijek rado podržati sve ovakve akcije a očuvanje prirodnog okruženja u najvećoj mogućoj mjeri je srž naše poslovne filozofije“, saopštila je Slavica Milić iz marketinga Luštica Development.

Foto: Luštica Development

Saopšteno je da je Zeleni tim Tivta pripremio niz aktivnosti do 22. septembra kada se završava Evropska nedjelja mobilnosti koju u ovoj opštini obilježavaju drugu godinu za redom, uz učešće učenika tivtaskih škola i mališana iz predškolske ustanove.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!