Spašavali bolesne i zavijane

#UpravaPolicije #DirektoratZaVanredneSituacije #UpravePolicije #ZavodZaHitnuMedicinskuPomoć

Direktorat za vanredne situacije MUP-a Crne Gore imao je nekoliko akcija u proteklih 48 sati.

Ilustracija (foto: rtcg.me)

Direktorat je juče koordinisao akcijom spašavanja u Donjim Leverima kod Pljevalja koja je trajala pet sati. Kako se navodi u saopštenju, u pitanju je bio transport bolesnika, jer zbog neprohodnosti puta auto Hitne medicinske pomoći nije moglo doći do kuće ugroženog.

Druga akcija spašavanja bila je sinoć u mjestu Studeno u Danilovgradu tokom koje su pripadnici Službe zaštite i spašavanja Danilovgrad i Specijalne antiterorističke jedinice Uprave policije uspješno evakuisali dvije osobe koje se bile zavijane u vikendici u tom mjestu.

„Akcija je započeta u popodnevnim satima, a okončana je poslije ponoći. Zbog zdravstvenog stanja jednog lica, kao i neprohodnog puta, neophodno je bilo na lice mjesta izaći motornim sankama i tako izvršiti evakuaciju“, kazali su iz MUP-a.

Podsjećaju da građani u slučaju da im zatreba pomoć mogu zvati na brojeve hitnih službi – 112 (broj za hitne situacije Direktorata za vanredne situacije), 122 (Uprava policije), 123 (službe zaštite i spašavanja) i 124 (Zavod za hitnu medicinsku pomoć).

„Ovim putem molimo građane da ne zloupotrebljavaju broj 112 za lične i nerealne zahtjeve, jer time onemogućavaju pravovremenu reakciju kada je to zaista potrebno“, apeluju iz MUP-a.

U saopštenju se navodi da je Direktorat za vanredne situacije je preko Operativno komunikacionog centra 112 u od 4. do 13. jauara primio 3359 poziva od kojih je najveći broj poziva bio informativnog karaktera, od čega je 112 poziva bilo iz nadležnosti Uprave policije i 51 poziv za Hitnu medicinsku pomoć, dok je formirano 47 slučajeva koji su u nadležnosti Direktorata.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!