Stručnjaci Oracle-a obučavaće crnogorske nastavnike

6.jpg

 

Ministar prosvjete Damir Šehović i generalni direktor kompanije Oracle Srbija i Crna Gora Vladimir Knežević potpisali su danas Ugovor, kojim je predviđeno da se po programu Oracle Akademije obuči 300 nastavnika crnogorskih škola i pruži podrška za obuku tri hiljade učenika u pripremi za uspješne IT karijere.

“Obrazovanje ne treba da poklekne pred digitalizacijom, već da joj se prilagodi. Danas je dostupan sadržaj o svemu što možemo da zamislimo i to na tehnički savršen način”, kazao je Šehović.

Istakao je da sa takvim sadržajem obrazovni sistem mora se takmičiti i procjena je da obrazovanje, ako želi da zadrži poziciju među tolikim mogućnostima koje se djeci nude na svakoj strani, mora dolaziti u formi koja je prihvatljiva današnjim generacijama.

“Posebno smo ponosni i da je od danas naš partner Oracle, kao jedan od globalnih lidera u proizvodnji softvera, čija je mislija da kroz Oracle akademiju unapređuje obrazovanje u oblasti računarske nauke”, dodao je Šehović.

Knežević je kazao da je Oracle Akademija jedna od ključnih investicija kompanije Oracle u njihovu zajedničku budućnost.

Učenici će steći praktična iskustva sa najnovijim tehnologijama, koje im pomažu da se pripreme za studije i za uspješne karijere u digitalnoj eri.

Ža.B.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!