Sve cvjeta u Tivtu: Zasađeno 2.500 viola na šetalištu Pine

#Društvo #ŠetalištePine #Tivat #Viole

tanja-zelenilo.jpg

Zaposleni u Službi zelenila, koje posluje u sastavu d.o.o. Komunalno, ovih dana su umjesto jednogodišnjeg cvijeća, čiji je životni ciklus završen, na šetalištu Pine zasadili 2.500 dvogodišnjih biljaka – viola, koje čine tivatsko šetalište prepoznatljim, pišu Dnevne novine.

Tako su partnerne zelene površine na gradskoj rivi u novom ruhu.

Ljepšem izgledu doprinose i 43 mlade Cikas palme zasađene prošle godine u posudama i na travnjaku šetališta od kojih je 31, zajedno sa posudama, finansirala Opština. Međutim, tokom ovogodišnjih ekstremnih hladnoća te palme su bile oštećene, ali pravovremenom i adekvatnom njegom i prihranjivanjem radnika službe, vratile su živost i prvobitni izgled.

“Odabir tzv. kraljevskih palmi u Tivtu je važan, ne samo iz estetskog razloga, već i zbog toga što su one otporne na štetočinu, palmin surlaš, koja je desetkovala ‘Feniks’ palme duž primorja, kao i u našem gradu”, objasnila je inženjerka hortikulture Tatjana Krstović.

Pored redovnih mjera održavanja karakterističnih za ovu sezonu, ne samo u uskom gradskom jezgru, već i na potezu od Lepetana do aerodroma, u Velikom gradskom parku, na zelenim površinama sva tri gradska groblja i ispred kapele, služba Zelenila će narednih dana realizovati niz aktivnosti.

Obaviće se sadnja još 1.500 viola, dopuniće zeleni pojas u Ulici druge dalmatinske pored pošte, a radiće i na redovnom osvježenju biljaka u ukrasnim posudama ispred Gradske kuće na Trgu magnolija.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!