Težak život porodice Ćerimi, u frižideru samo flaše s vodom

#Društvo #Pomoć #PorodicaĆerimi #Tuzi

24796749_1609506095803238_4167805082090738334_n.jpg

Tročlana porodica Ćerimi živi u Tuzima u trošnom kućerku u uslovima nedostojnim čovjeka u 21. vijeku.

Meho Ćerimi, njegova supruga Nedžiba i sestra Vahida su bukvalno ispijeni od gladi, a kako nemaju nikakvih primanja, u njihovom frižideru se nalaze samo flaše sa vodom.

Meho i njegova sestra su sa Kosova, a Nedžiba iz Bosne. U Crnoj Gori su duže od 30 godina, ali nemaju nikakve crnogorske papire, te samim tim nemaju pravo na socijalnu pomoć, niti na zdravstveno osiguranje.

Kuća u kojoj žive je neuslovna, krov je u jako lošem stanju, pa se i pri najmanjoj kiši voda sliva niz unutrašnje zidove. Drva za ogrijev nemaju, pa Meho po naselju sakupi koju dasku, čisto da se malo ogriju kada je najhladnije.

Prozora na kući nema, pa su umjesto prozorskih stakala razapeta ćebad na prozorskim oknima, a ulazna vrata su u veoma lošem stanju. Već pri samom ulasku u ovu kuću osjeća se jak miris vlage, dok su zidovi i plafon natopljeni vodom, koja čak ni u ljetnjim danima ne može da se povuče. Kupatilo nemaju, već idu u nekoliko desetina metara udaljen poljski WC.

Ono što je još jedan problem za ovu nesrećnu porodicu jeste što je nešto više od dvije godine Nedžiba doživjela težak moždani udar. Od tada je nepokretna i ne može da govori. Kako nema zdravstveno osiguranje, u bolnici nije mogla ostati, a novca za neophodne ljekove nemaju.

Porodica moli sve ljude dobre volje da im pomognu.

Broj žiro računa za donacije je: 530-0000100326043-80 (NLB Montenegro banka), na ime Querimi Vahide.

Kontakt telefon Meha Ćerimija je 068/815-350, na koji se možete obratiti i dogovoriti oko predavanja donacije.

S.B.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!