Tri člana Savjeta RTCG dali na uvid imovinske kartone

#Društvo #Dokumentacija #SavjetRtcg #Uvid

Zgrada-RTCG.jpg

Tri člana Savjeta Radio Televizije Crne Gore Milan Radović, Igor Tomić i Goran Đurović dali su na uvid imovinske kartone koji su objavljeni na sajtu Agencije za sprečavanje korupcije. Ostalih šestoro angažovanih u tom tijelu nijesu to učinili, a imali su tu obavezu.

Prema saznanjima Pobjede Agencija je donijela odluku da provjeri imovinske kartone svih članova Savjeta.

Provjere

Provjere o angažmanu članova Savjeta počele su sredinom septembra, nakon što su Administrativnom odboru Skupštine dostavljene anonimne prijave koje se odnose na kršenje Zakona o sprečavanju korupcije protiv Ivana Mitrovića, Gorana Đurovića i Nikole Vukčevića, a nedavno je prijavljen i Mimo Drašković.

Za sve njih, osim za Draškovića, protiv koga je prijava još u proceduri, utvrđeno je da su prekršili zakon. A da su na zakon „zažmurili“ skoro svi članovi ovog tijela pokazuje i činjenica da su samo trojica od njih devetoro dostavili imovinske kartone za 2016.

Pročitajte još:   Većina Roma u Boki ima crnogorsko državljanstvo

Uvidom u njih zaključuje se da najveće godišnje prihode ima Đurović 51.360 eura, zatim Tomić 22.662, a Radović 18.102. Đurović je prijavio platu koju dobija kao član Savjeta 490 eura mjesečno.

Za rad u privrednom društvu „Nature“ dobija godišnje 3.600 eura, a za konsultantske usluge u preduzeću „SIPU internacional“ 33.600. Za ostale poljoprivredne djelatnosti koje obavlja, za godinu je primio ukupno 8.280 eura. Đurović ima i akcije u Budvanskoj rivijeri i Kombinatu aluminijuma Podgorica.

U vlasništvu ima stan koji još otplaćuje, kao i još jedan, koji je naslijedio i koji dijeli, kao i kuću. U nasljedstvu ima u suvlasništvu i četiri livade.

Zarade

Njegov kolega Igor Tomić mjesečno, kao član Savjeta, prima platu od 535 eura. Za rad u Resursnom centru „Podgorica“ dobija na godišnjem nivou 7.332 eura, a kao predsjednik Paraolimpijskog komiteta godišnje prihoduje 3.960. Kao saradnik u Biblioteci za slijepe Tomić godišnje zaradi 1.300 eura, kao koordinator u Sportsko-rekreativnom društvu slijepih godišnje 1.800, dok od NVO Radio Homer za godinu zaradi 1.850 eura.

Pročitajte još:   Amfilohije: Milo je moj prijatelj, krstio bih ga u Ostrogu

Na godišnjem nivou zaradi ukupno 22.662 eura. Od nepokretne imovine nije prijavio ništa. Njegova supruga od nevladine organizacije zarađuje godišnje 1.080 eura i vlasnica je automobila „pežo 307“.

Predstavnik NVO Građanska alijansa Milan Radović za godinu zaradi 18.102 eura. Plata koju kao član Savjeta RTCG prima mjesečno iznosi 500 eura. Radović je u novembru prošle godine zaradio honorar od 50 eura jer je bio angažovan u radnom tijelu zaštitnika ljudskih prava i sloboda, a kao stalno zaposlen u Građanskoj alijansi godišnje dobije 6.240 eura.

Za ekspertske usluge u NVO Inicijativa mladih za ljudska prava dobio je za 2016. godinu 5.232 eura, dok je za angažman u NVO 35 mm za godinu dana primio 150 eura. U NVO Romska organizacija za godinu je primio 300, a za ostale ekspertske usluge 130 eura. U vlasništvu stan od 32 kvadrata, a supruga ima automobil „reno“. Radovićeva supruga radi u tri osnovne škole i godišnje za to dobije ukupno 2.815 eura.

Pročitajte još:   Za održivo upravljanje ribljim resursima

Izvor: Cafe Del Montenegro

Želite i vi da pišete za Crnu Goru? Javite nam se!

Ostavite komentar