Tužilac čeka: Obdukcioni zapisnik nije dostavljen tužilaštvu

#CentarZaSocijalniRad #PorodicaBogavac

Viši državni tužilac u Podgorici naložio je da se uradi odbukcija tijela dvogodišnje djevojčice J.B, ali rezultate do petka poslijepodne nije dobio, saopšteno je Vijestima iz Višeg državnog tužilaštva.

Pokrenuta opsežna istraga o propustima državnih institucija

“Odmah po obavještenju o smrti malodobne J.B, donijeta je naredba da se izvrši obdukcija. Do danas obdukcioni zapisnik nije dostavljen ovom tužilaštvu”, piše u odgovoru.

Banka hrane i LGBT Forum Progres zbog smrti djevojčice pokrenuli su inicijativu za smjenu ministra rada i socijalnog staranja Kemala Purišića, poručivši da je administracija jednog neefikasnog i nezainteresovanog ministarstva odgovorna za tragičnu smrt djeteta.

Peticiju je juče do 18 časova potpisalo 846 građana. Prema vladinim propisima potrebno je šest hiljada potpisa da bi se uzela u razmatranje.

Predsjednica Banke hrane Marina Medojević kazala je ranije “Vijestima” da je dvogodišnja djevojčica, koja je preminula u srijedu, jela kada ima hrane, koju su dobijali iz Narodne kuhinje, a njena majka skupljala je novac za insulin koje je dijete moralo primati jer je rođeno sa dijabetesom.

Pročitajte još:   "HVALA I VAMA KOJI MI NISTE IZJAVILI SAUČEŠĆE" Milena Ivanović se oglasila posle suprugove sahrane

U četvrtak uveče je zbog tragičnog događaja održan protest koji su organizovale te dvije NVO, i zapaljene svijeće u blizini zgrade Vlade.

Inspekcija u Centru za socijalni rad

Inspekcija je juče počela provjeru dokumentacije u podgoričkom centru za socijalni rad istražujući da li je bilo propusta u slučaju samohrane majke koja nije bila u programima socijalne podrške iako je bez posla, a izdržavala je troje djece i čija je dvogodišnja kćer u srijedu ujutro pronađena mrtva u njihovom podstanarskom stanu.

Centar za socijalni rad ranije saopštio da nije napravio propust (foto: rtcg.me)

Centar za socijalni rad tvrdi da majka djevojčice M. B., nije mogla da dobije materijalno obezbjeđenje porodice jer je u toku razvodni postupak sa suprugom.

Oni su saopštili juče da nakon ukidanja naknade za majke sa troje djece, M.B. nije podnosila zahtjev za ostvarivanje prava na materijalno obezbjeđenje kod Centra, već je uložila žalbu na ukidanje prava na naknadu po osnovu rođenja troje ili više djece.

Pročitajte još:   Afera Dokaz: Inspektoru po plati zbog nepoštovanja procedure

Oni tvrde da je majka krajem septembra prošle godine dobila jednokratnu novčanu pomoć, ali da joj novac nije isplaćen jer ga još nije podigla.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!

Ostavite komentar