U čemu je, zapravo, radost ljubavne veze

By kristina cetkovic

0509ljubav

Gdje se krije radost jedne veze i kako je održavati, otkriva kreator slavnog „Kursa sreće“ dr Robert Holden, piše portal Lovesensa.rs.

„Radost jedne veze je u dubinskom prihvatanju, u bezuslovnoj ljubavi, podršci. Partnera uvijek treba da vidite i doživljavate baš onakvog kakav je. Radost je u osjećanju zahvalnosti, u ukazivanju povjerenja, u tome što zaista možete da se oslonite jedno na drugo.

Nije bitno kako je tekla vaša priča, sreća je u ljubavi koju osjećate prema istini u ljudima.“

Ovo je jedan od ključnih navoda dr Roberta Holdena, stručnjaka koji se bavi pozitivnom psihologijom i društvenim blagostanjem iz njegove knjige „Sposobnost za ljubav“ koju mnogi nazivaju i „meditacijom o ljubavi“. Osim u poznatim TV programima „Opra“ i „Dobro jutro, Ameriko“, dr Holden se zahvaljujući svom inovativnom radu pojavio i u dva velika dokumentarca televizije BBC, koji su bili prikazani u čak 16 zemalja svijeta.

Kako Robert Holden kaže, „sreća ne košta ništa, i ne postavlja nikakve uslove“.

„Ljubav je onaj glavni posao koji treba da obavimo u životu“, kaže Holden.

„Kad otpustite blokade koje vas sprječavaju da volite, procvjetaće i sve vaše druge veze, posao i čitav život.“

Pet ključnih principa čine suštinu programa dr Holdena su sljedeći: nije vam sudbina samo da nađete ljubav, već da vi postane osoba koja voli najviše što može, ključ ljubavi prema drugima je da volite sebe, kada pomislite da u vašoj vezi nešto nedostaje, najvjerovatnije ste to upravo vi, oproštaj je nešto što vam pomaže da shvatite da nije ljubav to što vas je nekada povrijedilo, bol nanosi samo loša percepcija ljubavi i budite čista ljubav, to će vam dati najveći uticaj u bilo kojoj situaciji.

Izvor: lovesensa.rs; foto: iconolo.gy

Izvor: Analitika

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!