U CG 201.017 priključaka za RTV

#AgencijaZaElektronskeMedije

Broj priključaka za distribuciju radio i televizijskog (RTV) programa na kraju avgusta iznosio je 201.017, saopštila je Agencija za elektronske medije (AEM).

„Na dan 31. avgust 2017. godine, broj priključaka za distribuciju RTV programa putem različitih platformi sa uslovnim pristupom iznosi 201.017. U poređenju sa brojem priključaka na kraju juna, za period od dva mjeseca, broj korisnika pay-tv usluga je uvećan za 3.296 ili 1,67%“, navode iz AEM-a.

Na kraju posmatranog perioda, kako se navodi, ukupan broj priključaka je za 3,19% veći od broja domaćinstava u Crnoj Gori, odnosno broj priključaka koji se odnose na fizička lica je za 0,76% veći od broja domaćinstava.

„Međutim, podaci o broju priključaka pokazuju da je u Podgorici i nekim primorskim opštinama (Budva, Herceg Novi, Kotor i Tivat) broj priključaka značajno veći od broja domaćinstava, dok je u većem broju opština u sjevernoj regiji broj priključaka oko 60% u odnosu na broj domaćinstava. Na osnovu navedenog se procjenjuje da približno 24.000 domaćinstava (oko 12%) još uvijek koristi samo besplatnu (Free to air) televiziju“, saopštio je AEM.

Podsjećaju da je prosječna cijena osnovnog paketa iznosila 10,07 eura, a da je u osnovnom paketu korisnicima bio dostupan, u prosjeku, 71 televizijski kanal.

„Posmatrano u odnosu na ukupan obim pruženih usluga distribucije RTV programa do krajnjih korisnika, tj. ukupan broj prodatih osnovnih i dopunskih paketa, domaćinstvo koje koristi ovaj vid usluga, mjesečno u prosjeku, za njih izdvaja 10,35 eura“, saopštio je AEM.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!