U Crnoj Gori više od 200 hiljada turista

#Društvo #Budva #CrnaGora #HercegNovi #Turizam #Ulcinj #Žabljak

maxresdefault-26.jpg

U Crnoj Gori trenutno boravi oko 200 hiljada turista, što je za više od osam odsto veće u odnosu na rekordnu posjećenost prethodne godine.

Tradicionalno, najviše turista boravi na Budvanskoj Rivijeri, a popunjenost hotela u Budvi iznosi 98 odsto. Nakon Budve, najviše gostiju je u Herceg Novom i Ulcinju.

“U Herceg Novom popunjenost hotela iznosi 90 odsto, dok na Ulcinjskoj Rivijeri hotelijeri bilježe povećanje gostiju za 20 odsto u odnosu na prethodnu godinu”, saopšteno je iz Nacionalne turističke organizacije Crne Gore.

U sjevernom dijelu države bilježi se značajan rast turista, a prema informacijama hotelsko turističke privrede očekuje se odličan buking tokom cijelog avgusta.

Kako saopštavaju iz Nacionalnih Parkova CG, na Žabljaku se od početka ljetnjih mjeseci bilježi povećanje broja gostiju više od 60 odsto, a trenutna popunjenost hotela iznosi 95 odsto.

U Kolašinu je većina turističkih kapaciteta popunjena, imajući u vidu da je u toku sedmi Internacionalni tango kamp sa više od 600 učesnika iz cijelog svijeta, a struktura gostiju je raznovrsna.

Pored turista iz regiona i Rusije koji su najbrojniji, trenutno u Crnoj Gori boravi i značajan broj gostiju iz Velike Britanije, Francuske, Njemačke, Mađarske, Ukrajine, Poljske, kao i Skandinavskih zemalja i zemalja Beneluxa.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!