U NK nakon nevremena oštećene kuće, izlila se Zeta

#Društvo #Berane #Kiša #Nevrijeme #Nikšić

23559931_1951725778177455_5860706509133962489_n.jpg

U nevremenu koje je juče zahvatilo selo Miljanići u mjesnoj zajednici Velimlje, oko 60 kilometara od Nikšića, oštećene su kuće i objekti dva domaćinstva, a stradalo je i više grla stoke.

Rijeka Zeta kod Manitovca

Takođe, nakon jučerašnjih obilnih padavina blizu izletišta Manitovac izlila se rijeka Zeta.

Na imanju Marka Ognjenovića grom je udario oko 30 metara od kuće i izbacio veliku količinu kamena i zemlje koji su pali na krov i polomili ga, a sagorele su elektroinstalacije i popucali zidovi, prenosi Mina.

Prema riječima Ognjenovića, od udara groma popucali su i pomoćni objekti, u kojima su stradale dvije svinje.

„Tek smo počeli da se bavimo poljoprivredom i materijalna šteta je velika, ali srećan sam što nije stradala moja porodica, supruga i petogodišnji sin“, rekao je Ognjenović.

On je kazao da su im komšije pomogle i privremeno zaštitile popucali krov od lesonita i tako zaustavili dalje prokišnjavanje u kući.

Nevrijeme je pričinilo materijalnu štetu i na objektima obližnjeg domaćinstva Novaka Ognjenovića, gdje je od udara groma stradala krava.

„Kada je zagrmjelo, supruga je stajala na pragu kuće. Jak udar odbacio je unutra i bila je u nesvjesnom stanju“, rekao je Ognjenović, istakavši da takvu grmljavinu i nevrijeme nije upamtio za 76 godina svog života.

Ognjenovići su pozvali nadležne da utvrde štetu i sjutra očekuju dolazak komisija u to selo, čiji jedan dio od sinoć nema struje.

U Beranama ništa bolja situacija.

Ulicea u Berana (Foto: FB)

Ulice su poplavljene nakon kiše koja je juče padala cijeli dan, a od bara koje su se stvorile po putu brojna djeca ne mogu proći kako bi stigli u školu.

Evropska mreža meteoroloških servisa objavila je juče crveni meteo alarm na cijeloj teritoriji Crne Gore. Društvene mreže su tokom jučerašnjeg dana bila preplavljene snimkom ulica u Budvi koje su bukvalno bile pod vodom, što je mnogome otežavalo saobraćaj.

Kanjon Morače uslikan juče

Saobraćaj je bio otežan i kroz kanjon Morače.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!