U petak protest majki

Ranije korisnice naknada za majke sa troje i više djece, u petak će u 13 sati održati novi protest ispred Skupštine Crne Gore.

Foto arhiva RTCG.me

“Na taj datum, tačno prije godinu dana, majke korisnice naknada, jasno su stavile do znanja Vladi Crne Gore da neće dozvoliti to što su naumili, da ostave bez doživotno stečenog prava nijednu majku koja je to pravo ostvarila do njegovog ukidanja 30. juna 2017. Ne može doživotno pravo nekom da ostane (npr. poslanicima), a majkama da se oduzme. Ne može”, poručuju iz Koordinacionog odbora majki.

Tokom najavljenog protesta će, kako poručuju opkoliti institucije u kojima se nalaze oni koji su se “drznuli da pogaze Ustav Crne Gore i ukinu nešto doživotno”

“Neke ćemo obradovati prigodnim poklonom i poslati jasnu poruku: ne igrajte se sa strpljenjem majki!”, navodi se u saopštenju

Kordinacioni odbor majki uputio je pozive potpisnicima inicijative o povratku doživotno stečenog prava majkama, da se obrate sa bine i da, kako navode, pošalju jasnu poruku majkama da čvrsto stoje iza svog potpisa.

“Pozivamo i sve majke kao i sve članove naših porodica, sve građane, sindikate, NVO sektor, studente da nam se pridruže da odbranimo majke, Ustav Crne Gore i sebe same!”, poručuju iz Koordinacioni odbor majki.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!