У петак протест мајки

Раније кориснице накнада за мајке са троје и више дјеце, у петак ће у 13 сати одржати нови протест испред Скупштине Црне Горе.

Foto arhiva RTCG.me

“На тај датум, тачно прије годину дана, мајке кориснице накнада, јасно су ставиле до знања Влади Црне Горе да неће дозволити то што су наумили, да оставе без доживотно стеченог права ниједну мајку која је то право остварила до његовог укидања 30. јуна 2017. Не може доживотно право неком да остане (нпр. посланицима), а мајкама да се одузме. Не може”, поручују из Koordinacionog одбора мајки.

Током најављеног протеста ће, како поручују опколити институције у којима се налазе они који су се “дрзнули да погазе Устав Црне Горе и укину нешто доживотно”

“Неке ћемо обрадовати пригодним поклоном и послати јасну поруку: не играјте се са стрпљењем мајки!”, наводи се у саопштењу

Кординациони одбор мајки упутио је позиве потписницима иницијативе о повратку доживотно стеченог права мајкама, да се обрате са бине и да, како наводе, пошаљу јасну поруку мајкама да чврсто стоје иза свог потписа.

“Позивамо и све мајке као и све чланове наших породица, све грађане, синдикате, НВО сектор, студенте да нам се придруже да одбранимо мајке, Устав Црне Горе и себе саме!”, поручују из Koordinacioni одбор мајки.

Извор: Радио Телевизија Црне Горе

Желите рекламу на Порталу Црна Гора? Јавите нам се!

Желите и Ви да пишете за Црну Гору? Придружите нам се!