U Tivtu se nadaju padavinama

#Požar #OpštinaTivat

Članovi kriznog štaba Opšine Tivat, predsjednica opštine Snežana Matijević, potpredsjednici Dejan Maslovar i Ilija Janović u pratnji komandira Službe zaštite i spašavanja Zorana Barbića i predstavnika DVD “Krtoli” Stefana Kostića i Milana Vukošića, obišli su danas požarište u Krašićima, kod naselja Maslinjak.

Foto: Opština Tivat

Na teritoriji opštine Tivat aktivna su tri požarišta, na Solilima ka selu Lješevići u kotorskoj opštini, i na lokacijama Gošići i Krašići.

Po riječima vatrogasaca, situacija na terenu u mnogome je uslovljena vremenski prilikama, pa vjetar koji se intezivira u popodnevnim satima otežava njihov rad budući da iznova utiče na rasplamsavanje požara, saopšteno je iz Opštine Tivat.

Predsjednica Opštine Snežana Matijević kazala je da žali zbog loših uslova u kojim su se našli svi koji žive ili trenutno borave u tom dijelu tivatske opštine, a usljed velike koncentracije dima i stalne brige zbog požara koji su u blizini.

„Opštinske službe i organi čine sve što je u njihovoj moći. Imamo podršku državnih organa i institucija i nadamo se da će i vremenske prilike stati na našu stranu. Znam da nije lako boraviti i svima zahvaljujem na strpljenju. Svi smo na istom zadatku i nadam se da će se stanje popraviti“”, istakla je Matijević.

Foto: Opština Tivat

Sredstva koja je Vlada odobrila za vatrogasce i dobrovoljna vatrogasna društva u Crnoj Gori, pristigla su i na adresu Dobrovoljnog vatrogasnog društva “Krtoli”, a Opština Tivat je ka ovom dobrovoljno društvu usmjerila sredstva u iznosu od 2,000 eura kako bi izrazila zahvalnost za cjelokupno angažovanje pripadnika ovog društva.

Vjetar stao, kuće nijesu ugrožene

Situiacija sa poćarom u nasalju Maslinjak u Krađićima bolja je nego jutros. Vjetar je stao, pa je stala i vatra, javlja Radio Tivat.

Prokrčili nekoliko staza kroz rastinje u neposrednoj blizini kuća (foto: Radio Tivat)

Vatrogasci su prokrčili staze iznad kuća i razvukli desetak crijeva. Kuće nijesu ugrožene iako se u jednom trenutku učinilo da požar ide ka prvim kućama.

Komandir Službe spažavanja Zoran Barbić rekao je Radiju Tivat da vatrogasci ostaju na terenu. Crijeva su spremna i ukoliko vatra obrne prema kućama spremno će je dočekati, prenosi tivatski radio.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!