Uklonjene mrtve krave iz korita Ćehotine, istražuje se ko su neodgovorni vlasnici

U koritu rijeke Ćehotine, na prostoru bjelopoljske opštine odloženo je više leševa uginulih krava. Leševi su se nalazili u bjelopoljskoj opštini, na skretanju sa magistralnom putu Pljevlja-Bijelo Polje prema selu Slatka a fotografije užasnog prizora objavljene su na društvenim mrežama u nedelju, javlja Kodeks.

Već tri dana se razmatralo čija je nadležnost ovaj incident. Juče je konačno utvrđeno da je to nadležnost Komunalne policije Bijelo Polje s obzirom da su pronađeni na teritoriji bjelopoljske opštine

Bjelopoljska komunalna policija je juče u saradnji sa komunalnim preduzećem Lim i veterinarskom službom uklonila tijela uginulih krava, potvrđeno je portalu Kodex iz te službe.

Kako je za naš portal kazao načelnik Komunalne policije Muzafer Badžić, tijela uginulih krava su uklonjena po zakonskim propisima i rijeka je zaštićena.

Badžić nam je kazao da su mrtve krave odložene na dvije lokacije i da se radi o 4 do 6 leševa.

„Na uginulim kravama nijesu pronađe tzv. „minđuše“ koje otkrivaju podatke o vlasniku životinja. Mi smo pokrenuli istragu kako bi otkrili čije su vlasništvo uginule krave i kad identifikujemo počinioce ovog incidenta podnijećemo prijave“, kazao je Badžić za Kodex.

Istakao je da ta Služba u koordinaciji sa kolegama iz Pljevalja pokušava da otkrije odgovorne za ovaj incident, s obzirom da su leševi pronađeni na granici između dvije opštine, te da je moguće da je vlasnik uginulih krava sa teritorije Opštine Pljevlja.

Prema riječima veterinara Darka Cvijovića leševi su zatečeni u fazi raspadanja te je teško utvrditi uzrok uginuća životinja. Kako je kazao za naš portal nijesu primijećni simptomi nekih zaraznih bolesti.

„Proces zakopavanja i dezinfekcije je odrađen po nalogu i uz nadzor veterinarskog inspektora i uz prisustvo komunalne policije“, kazao je Cvijović Kodexu.

Nezvanično, pretpostavlja se da u krave uginule prije 15 do 30 dana.

Onima koji su istovarili lešine odgovaralo je pomenuto mjesto pošto se lako prilazi teretnim vozilom. Leševi su se nalazili na pješčanom sprudu u koritu rijeke i na obali Ćehotine.

Na lice mjesta su u ponedeljak izlazili i ribočuvari Sportskog ribolovnog kluba „Lipljen“ , prenijela je TV Pljevlja.

Ribočuvari, Dejan Milanović i Enver Kadić slikali su lešine i sačinili zapisnik koji će biti dalje proslijeđen nadležnim organima.

Predsjednik Sportskog ribolovnog kluba „Lipljen“, Vaso Knežević istakao je za TV Pljevlja da je ovim ekološkim akcidentom na prvom mjestu ugroženo zdravlje Pljevljaka koji piju vodu i iz Otilovićkog jezera. TV Pljevlja podsjeća da se na vodotoku Ćehotine nalazi Otilovićko jezero iz kojeg se jednim dijelom pijaćom vodom napajaju Pljevlja

U nadležnoj Veterinarskoj ambulanti rekli su da na prostoru njihove nadležnosti, na području pljevaljske opštine nije bilo prijavljenih uginuća stoke.

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!