UNHCR donirao opremu za hitne intervencije

#Društvo #CrveniKrst #DirektoratZaVanredneSituacije #Donacija #Unhcr

R.-Montevecchi-i-M.-Mulic-Foto-UNHCR.jpg

Agencija Ujedinjenih nacija za izbjeglice UNHCR u Crnoj Gori donirala je danas Direktoratu za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova i Crvenom krstu Crne Gore opremu za hitne intervencije.

Kako je saopšteno u UNHCR-u, Direktorat je na korišćenje dobio 3.200 termalnih ćebadi, 1.200 sunđerastih podloga za spavanje, 130 plastičnih cerada, 70 vreća za spavanje, šest montažnih objekata za hitni smještaj ljudi, te četiri plastične cerade, ukupne vrijednosti od oko 36.500 eura.

“Crvenom krstu Crne Gore donirani su artikli u vrijednosti od 29.500 eura, uključujući ćebad, vreće za spavanje, podmetače za spavanje, plastične cerade, krevete, stolove i stolice”, dodaju u Agenciji.

Zahvaljujući na donaciji, generalni direktor Direktorata za vanredne situacije Mirsad Mulić istakao je da doniranu opremu smatra dragocjenom, jer se može iskoristiti u slučaju svih vrsta hazarda.

Prema riječima predstavnice UNHCR-a u Crnoj Gori, Roberte Monteveki, oprema se može koristiti za smještaj tražilaca azila i izbjeglica u slučaju eventualnog priliva, kao i u slučaju prirodnih katastrofa poput zemljotresa, požara i poplava.

Direktorat za vanredne situacije MUP-a je kao nadležni organ za djelovanje u vanrednim situacijama dobio zalihe koje su za vrijeme mediteranske izbjegličke krize 2015. godine bile opredijeljene za Crnu Goru, a usljed zatvaranja skladišta UNHCR-a na kraju 2017. godine.

Ž.N.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!