Univerzitetski centar narednih dana u funkciji

#DamirŠehović #UniverzitetskiCentar #OpštinaPetnjica #OpštinaBerane

Univerzitetski centar u Beranama narednih dana biće u funkciji, a Ministarstvo prosvjete će pomoći adaptaciju škola i vrtića u Beranama i Petnjici, saopštio je prvi ćovjek tog Vladinog resora, Damir Šehović.

Izvanredna saradnja Opštine Petnjica i Ministarstva: Šehović i Agović

Šehović je danas posjetio opštine Petnjica i Berane.

Na sastancima ministra prosvjete sa predsjednikom Opštine Petnjica, Samirom Agovićem, i direktorima svih petnjičkih škola, zaključeno je da je da će u dijelu petnjičkih škola, sa akcentom na osnovnoj školi „Tucanje“, u najskorijem periodu biti započeti radovi na rekonstrukciji objekata, na prvom mjestu fasadne bravarije.

Takođe, biće podržan i dio adaptacije prostorija srednje mješovite škole „Muhamed Adrović“, a radiće se i na rekonstrukciji sportske sale osnovne škole “Mahmut Adrović”.

Na sastancima su razmatrani načini unapređenja prevoza učenika i profesora, a dogovoreno je i rješavanje vodosnabdijevanja područnog odjeljenja osnovne škole „Savin Bor“.

Sa predstavnicima opštine Petnjica posebno je razgovarano i o objezbjeđenju prostornih kapaciteta za područno odjeljenje predškolske ustanove, sa ciljem povećanja obuhvata djece predškolskim vaspitanjem.

Predsjednik opštine Petnjica naglasio je da opština i Ministarstvo imaju izvanrednu saradnju, kao i da se očekuje da se sa Ministarstvom sporta nađe rješenje za adaptaciju sportske sale.

Nakon sastanka u Beranama, Šehović je naglasio da će se zajedno sa ambasadom SAD raditi na rekonstrukciji krovnog pokrivača vrtića „Radmila Nedić“.

Šehović na sastanku sa čelnicima Opštine Berane

Istakao je takođe da će Ministarstvo pomoći niz infrastrukturnih projekata u školama u Beranama, poput učešća u gradnji školskog igrališta područnog odjeljenja Dapsiće osnovne škole „Radomir Mitrović“, kao i rekonstrukciji platoa osnovne škole „Vukašin Radunović“, prilagođavanju osnovne škole „Vuk Karadžić“ pristupu lica sa invaliditetom, te rekonstrukciji osnovne škole u Lubnicama.

Kada je riječ o srednjim školama, kao urgentno je ocijenjeno pitanje kanalizacije u srednjoj medicinskoj školi, a saopšteno je i da je Ministarstvo obezbijedilo 100.000 eura za rekonstrukciju krova u srednjoj stručnoj školi, te da je raspisan tender za radove.

Ministar je izrazio posebno zadovoljstvo privođenjem kraja radova na Univerzitetskom centru u Beranama, koji će u narednim danima biti stavljen u funkciju.

Predsjednik opštine Berane Dragoslav Šćekić ocijenio je važnom saradnju u vezi sa obrazovnim potrebama opštine, sa akcentom na adekvatno funkcionisanje područnih odjeljenja škola.

iz Ministarstva je saopšteno da se Šehović tokom posjeta, koje su dio plana obilazaka svih obrazovno-vaspitnih ustanova u Crnoj Gori, upoznao sa radom sOŠ „Mahmut Adrović“, „25. maj“, „Tucanje“, „Savin Bor“, „Trpezi“, SMŠ „Muhamed Adrović“, vrtića „Radmila Nedić“, kao i OŠ „Vuk Karadžić, „Vukašin Radunović“, „Radomir Mitrović“, „Polica“, „Donja Ržanica“, „Vukajlo Kukalj“, „Vladislav R. Korać“, „Lubnice“, te SMŠ „dr Branko Zogović“, “Vukadin Vukadinović“ i gimnazije „Panto Mališić“.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!