URA osuđuje stanje u kojem se nalaze grobnice članova dinastije Petrović

Cetinjska-URA.jpg

Iz dana u dan država i nadležne institucije pokazuju sve suprotno u odnosu na ono kako se u ozbiljnim i uređenim društvima vodi briga o kulturno istorijskom nasljeđu jedne zemlje, kazali su danas u cetinjskom pokretu URA.

<<<Uništeni grobovi dinastije Petrović-Njegoš, podnijeta prijava<<<

“Međutim, apsurdno je očekivati od ministara kulture koji je totalno razorio Cetinje, privredu doveo do kolapsa i ostavio astronomske dugove da odjednom shvati da se grad i građani a u ovom slučaju kulturno istorijsko nasleđe ne brane i ne čuvaju dosadnim i populističkim saopštenjima, punim lažnog patriotizma, već predanim radom, posvećenošću i iskrenim namjerama”, ističu oni.

Tvrde da ružne slike iz dvorskog groblja ne služe na čast ni Mitropoliji ni nadležnim institucijama dodajući da se od njih u ovom trenutku svakako ne očekuje da podrgrijavaju netrpeljivost među građanima već da se odgovorno pozabave rješavanjem nastalog problemom.

“Bogato kulturno-istorijsko nasljeđe koje toliko ističemo na svakom koraku zaslužuje veću brigu i bolji tretman nadležnih, a prvi korak ka tome je svakako postavljanje stručnih i sposobnih ljudi na tako odgovornim mjestima, nikako partijskih poslušnika koji za sobom ostavljaju afere i pustoš”, zaključuju oni.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!