Uslovi na Pedijatriji bolji od sredine jula

#Kccg #DječjaBolnica

Krevetac zalijepljen selotejpom, pocijepani kauč za majku, prljav toalet i posteljina, slike su Pedijatrijske klinike u Dječjoj bolnici gdje borave naši najmlađi. Direktorica Instituta za bolesti djece (IBD) Sonja Milašinović kazala je za Portal RTCG da će tokom jula biti dopremljen kompletan namjestaj za Pedijatriju A i pedijatriju B u vrijednosti od 10.000 eura, a da je pitanje i koliko pacijenti čuvaju inventar.

Majka kaže da se s malo novca može popraviti situacija

Majka koja je boravila u apartmanu paviljona A, objavila je fotografije na Fejsbuku koje nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.

“Kao majka ne mogu da vjerujem da u Dječjoj bolnici nema nov, već zalijepljen krevetac za bebe, da roditelj mora da spava na pocijepanom kauču, a da je kupatilo prljavo. Riječ je o malim ulaganjima, jer prostor zadovoljava sve potrebe”, kazala je majka za Portal RTCG.

Ona ističe da se mora naći načina i novca da najmlađi, još kad su bolesni, borave u najboljim uslovima.

“Osobljem i njihovom posvećenošću sam zadovoljna”, kazala je ona.

Uslovi u kojima se liječe najmlađi

Milašinović stiče da je IBD građen 1957. godine, a da je za dvije i po godine, otkad je za ona na mjestu v.d. direktora, većina stvari promijenjena zahvaljujući njenom angazovanju i komunikaciji sa sponzorima.

“Kompletno je promijenjen namještaj na Dječijoj hirurgiji (5.000 eura), Dječija hirurgija je okrečena, uradjeni su murali, nabavljene su nove zavjese, nabavljeno je 15 TV prijemnika za Dječiju hirurgiju, obezbijedjen je besplatan prijem kablovske televizije, u Operacuionom bloku i na Dječijoj hirurgiji postavljeni su venecijaneri i trakaste zavjese (2.000 eura), formirana je biblioteka za djecu (800 naslova novih knjiga) , nabavljen je novi namještaj za Jedinicu intenzivne njege, venecijaneri (2.000 eura, 1.200 eura), nabavljen je novi namještaj i TV prijemnici (2 komada) za čekaonicu IBD-a”, navodi se u saopštenju.

Milašinović navodi i da je nabavljen novi namještaj za Dnevnu bolnicu IBD-a, zavjese i TV prijemnik, obezbijeđen besplatan kablovski program.

“Nabavljene su zavjese i garnišle za Odeljenje odojčeta (slijedi njihovo postavljenje). Postavljene su stop sol folije. U narednih 2 mjeseca, biće nabavljeno 11 TV prijemnika za Pedijatriju B sa pratećom kablovskom televizom”, navodi se u saopštenju.

Foto: Facebook

Prema njenim riječima, opremljena je namještajem čekaonica ispred Intenzivne njege. Dopremnjen je imobilijar za dječiji park ispred bolnice u vrijednosti 10.000 eura.

“Nabavljeno je 15 grafika za uredjenje hola. U toku je nabavka namještaja za igraonicu na prostoru između Pedijatrije A i pedijatrije B. Sve gore navedeno nabavljeno je zahvaljujući mom angazovanju i komunikaciji sa sponzorima. Klinički centar je uložio sredstva za krečenje Dječije hirurgije i jednog pedijatrijskog odjeljenja. U toku je nabavka poda za čekaonicu IBD-a, koji će, takođe finansirati KCCG”, saopštila je Milašinović.

Ona kaže da je pitanje koliko pacijemti čuvaju inventar.

“Od 7 postavljenih klupa ispred bolnice, 4 supolomljene, zidovi su išarani, natkasne oguljene”, zaključeno je u saopštenju.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!