VCG od danas jača, 66 pripadnika položilo zakletvu

unnamed-2.jpg

Vojska Crne Gore od danas je jača za 66 pripadnika, vojnika po ugovoru, oficira i podoficira, koji su, nakon svečanog polaganja zakletve u kasarni “Milovan Šaranović” u Danilovgradu, stupili u njene redove, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Novu generciju vojnika pozdravio je državni sekretar u Ministarstvu Slobodan Filipović, uvjeravajući ih da će većina njih do kraja godine biti uključena i u prve vježbe na terenu.

“Zakletvu koju ćete danas dati je obećanje da ćete braniti i štititi Crnu Goru i njene građane u svim uslovima i od svih oblika ugrožavanja. Nikad ne zaboravite, gdje god bili i ma šta radili, da dok god nosite ovu časnu uniformu, na prvo mjesto vam uvijek mora biti Crna Gora”, naglasio je Filipović.

Iako vojni poziv nije nimalo jednostavan, a u današnjem regionalnom i globalnom okruženju i izazovima sa kojima se susrijećemo traži se stalno usavršavanje i neprekidni rad na razvoju sposobnosti, Filipović je poručio vojnicima da je članstvo u NATO-u garant da će Crna Gora biti bezbjedna i sigurna, a njena Vojska obučena i opremljena.

“Ministarstvo odbrane obezbijediće najbolje uslove za osposobljavanje i modernizaciju Vojske, a Generalštab će najbolje odabrati da vam prenesu znanja i vještine na čelu sa komandantima koji vam trebaju biti uzor u vojničkoj karijeri. Zato sa pravom kažemo da ste vi nova snaga Vojske Crne Gore”, istakao je Filipović.

Državni sekretar posebno se zahvalio porodicama vojnika, uvjeravajući ih da će Ministarstvo odbrane i Vojska Crne Gore svu pažnju i snagu usmjeriti na bezbjednost i dobrobit njihove djece i supružnika, kao i da će svi pod istim uslovima imati priliku da se obučavaju, dokažu i napreduju.

Ž.N.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!