Veče stranih jezika – veče ljubavi, muzike, poezije i humora

Stručno osposobljavanje kadrova je prioritet aktuelne reforme obrazovnog sistema. Srednja Ekonomska škola „Mirko Vešović“ najveća je stručna škola u Crnoj Gori, a interesovanje učenika za ovu školu je čini najatraktivnijom i najtraženijom.

Našu priču zaintrigirali su angažmani učenika ove škole usmjerene na vannastavne aktivnosti: priredbe, prezentacije, interktivne radionice na stranim jezicima.
U školi se izučavaju četiri strana jezika: engleski, italijanski, francuski i ruski.
Nastavni kadar rukovodi se stavom da usljed vrtoglavog naučno-tehnološkog razvoja i dominacije komunikacione tehnologije svijet postaje globalno selo, multipliraju se šanse i mogućnosti za lični profesionalni razvoj, te da je aktivna upotreba stranih jezika ono što kadrove čini upotrebljivim i konkurentnim na tržištu rada kao i na planu ličnog profesionalnog razvoja.

Marija Lazarević

Nastava se izvodi u lijepim, moderno opremljenim učionicama sa pametnim tablama i računarima, što olakšava interaktivni pristup nastavi, gdje nastavnik koordinira radom učenika, koji su dobrim dijelom junoše high-tech doba koji jezik usvajaju prirodnim putem, memorišući lako dostupne multimedijalne sadržaje, često spontano i melodično ne oslanjući se na strukture iz maternjeg jezika. Ovakve djece je sve više i ovo je njihovo doba. Zato su stručni aktivi stranih jezik pokrenuli niz aktivnosti kako bi dodatno motivisali učenike.

U ponedjeljak 11. juna održaće se veče stranih jezika u prostorijama škole gdje će učenici pokazati znanje stranih jezika i vještine komunikacije na engleskom, francuskom, italijanskom i ruskom jeziku.

U srijedu 13. juna sa početkom u 18 časova učenici će se predstaviti programom u sali Dodest KIC „Budo Tomović“.

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!