Vijeće Instituta za biologiju traži opoziv profesora Pešića

#Društvo #InstitutZaBiologijuMora #UniverzitetCrneGore #VladimirPešić

13775418_575736002613808_1432318983783184118_n.jpg

Vijeće Instituta za biologiju mora zatražilo je da organi Univerziteta Crne Gore (UCG) sprovedu proceduru da se umjesto profesora Vladimira Pešića bira novi član Upravnog odbora-predstavnik iz oblasti prirodnih i tehničkih nauka.

Odlukom Naučnog Vijeća Instituta za biologiju mora Pešić, redovni profesor na Prirodno matematičkom fakultetu UCG, predložen je sredinom prošle godine kao kandidat za predstavnika u Upravnom odboru UCG, na lični zahtjev, prenosi Mina.

“Prateći aktivnosti na UCG u posljednje vrijeme, djelovanje, a posebno javni istupi Pešića duboko se kose sa profesionalnim načelima akademskog djelovanja, principima integrisanog funkcionisanja i predstavljanja Univerziteta i obavezom da se poštuju zvanični stavovi Univerziteta i odluke njegovih organa, kao i da se sporna pitanja rješavaju u okviru UCG, na zvaničnim organima, koristeći zakonske mehanizame”, navode iz Vijeća.

Vijeća Instituta za biologiju mora, kako je saopšteno, ovakvo ponašanje ne podržava i ne odslikava cilj koji se želio postići predlaganjem ovog kandidata za članstvo u Upravnom odboru.

“Odnosno izneseni negativni stavovi profesora Pešića ne predstavljaju zvaničan stav Vijeća Instituta za biologiju prema obrazovnoj i poslovnoj politici Univerziteta i sveukupnom djelovanju ove ustanove”, kaže se u obrazloženju.

Vijeće Instituta za biologiju mora, kako se navodi, izražava saglasnost da organi Univerziteta sprovedu proceduru da se umjesto Pešića bira novi član Upravnog odbora-predstavnik iz oblasti prirodnih i tehničkih nauka.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!