VolonTuristički izlet: Sadili masline i obišli manastir Pod Lastvom

#Društvo #Boka #LastvaGrbaljska #Maslina #Orjen #Vranjina

IMG_4235.jpg

Asocijacija za demokratski prosperitet Zid iz Podgorice, u saradnji sa Maslinarskim društvom “Boka“ je realizovao drugi VolonTuristički izlet u sklopu EU projekta “Otvorite granice za pustolovine i nove mogućnosti putovanja“, i u sklopu ovog izleta, grupa od 25 VolonTurista je pomagala u radovima na kolektivnom zasadu maslina Pod Lastvom Grbaljskom.

“Grupa je imala prilike da nauči koliko je maslina značajna za Crnu Goru, koje se vrste sade i kada se koji radovi izvode. Zatim su obišli Manastrir Pod Lastvom, gdje je osoblje manastira pripremilo zakusku i gdje se razgovaralo o istorijskim činjenicama o samom Manastiru, kao i o načinu života u njemu. Svi VolonTuristi su dobili suvenire”, rekli su iz ADP Zid.

Ističu da iako je lako povezati Crnu Goru sa maslinama, veoma mali broj turista se može pohvaliti znanjem o istim, još manje učestvovanjem u održavanju tih plemenitih i blagorodnih biljaka.

“Sa druge strane, ovo je bila prilika da se obiđe i Manastir koji često i neopravdano izostane u turističkim ponudama i jedna od rijetkih prilika da se prisutni direkno druže i nauče o životu osoblja Manastira”, kazali su iz ADP Zid.

U okviru Sedmice Volonterskog turizma realizovaće još dva izleta, u nedjelju je na redu Orjen, a u ponedjeljak Vranjina.

“Poziv je otvoren za sve turiste koji borave u Crnoj Gori, za sve turističke agencije i hotele koji žele da dodatno animiraju svoje goste, kao i za sve crnogorske građane. Troškovi organizacije izleta, materijala za rad, zakuske i pića, su pokriveni kroz sredstva i uz podršku EU projekta”, saopštili su iz ADP Zid.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!