Za turističke ambulante 10 hiljada eura

#HercegNovi

Opština Herceg Novi podržala je rad turističkih ambulanti u tom gradu sa 10.000 eura, što je doprinijelo boljoj zdravstvenoj zaštiti tokom sezone.

„Tokom ljetnje turističke sezone broj onih koji borave u Herceg Novom i više je nego duplo veći, pa je i potreba za zdravstvenom zaštitom značajno povećana. Imajući to u vidu, u maniru dobrog domaćina, Opština Herceg Novi je i ovog ljeta podržala rad turističkih ambulanti na teritoriji našeg grada“, navodi se u saopštenju.

Iz hercegnovske Opštine su saopštili da se u proteklom periodu pokazalo da je to pravi potez, te da je pored pojačanog rada turističke ambulante i dječijeg dispanzera u centralnoj zgradi Doma zdravlja na Toploj, od izuzetne važnosti i rad zdravstvene stanice Bijela i ambulante Igalo.

„Dom zdravlja dodatno angažuje svoje zaposlene radi pružanja medicinskih usluga građanima i turistima, a njihov prekovremeni rad finansira lokalna uprava, kako je predviđeno potpisanim Sporazumum između Opštine i Javne ustanove Dom zdravlja Herceg Novi. Učešće lokalne uprave iznosi do 10.000 eura“, kazali su.

Oni ocjenjuju da je na taj način osigurana bolja zdravstvena zaštita tokom sezone, a koko su dodali reorganizacijom su rasterećeni izabrani doktori, ali je i osigurano da novac ode u prave ruke – zaslužnom medicinskom osoblju.

„Po osnovu sporazuma angažovani su, u skladu sa potrebama: četiri ljekara za djecu, jedanaest ljekara za odrasle, 23 medicinske sestre, kao i sedam zaposlenih na odjeljenju za hemodijalizu – do sada ukupno 45 medicinskih radnika. Prema podacima Doma zdravlja, tokom mjeseca jula obavljen je 1.141 pregled djece i odraslih i dato 398 naloga za intervencije, od čega najveći broj u glavnoj zgradi na Toploj. Intevencije su se najčešće osnosile na davanje infuzija i injekcija, inhalacije, obrade povreda“, kažu iz Opštine.

Pružanje zdravstvene zaštite za turiste je na ovaj način organizovano do 1. septembra.

„Zdravstvena jedinica u zgradi Doma zdravlja i Dječiji dispanzer rade svakog radnog dana, praznicima, subotom i nedeljom, od 7 do 21 sat. Ambulanta u Igalu radi svakog radnog dana i subotom u periodu od 7 do 14 sati, a u Bijeloj svakog radnog dana od 7 do 21 sat i subotom od 7 do 14 sati, zaključuje se u saopštenju.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!