Zadovoljni odlukom Fakulteta

#VisokaMedicinskaŠkola

Studenti Visoke medicinske škole (VMŠ) u Beranama izrazili su zadovoljstvo što je, kako su naveli, Vijeće Medicinskog fakulteta konačno donijelo pravno legitimna odluka koja prekida dosadašnju neizvjesnost studenata.

Podsjećamo da je Vijeće Medicinskog fakulteta usvojilo d

Studenti smatraju da ta odluka „ide na ruku“ njihovim zahjtevima.

„Ovim putem želimo da izrazimo zahvalnost svima koji su nas podržavali od samog početka, krovnoj organizaciji studenata – Studentskom parlamentu, Vladi Crne Gore, ali i novoj upravi Univerziteta Crne Gore. Ovakvom odlukom značajno je olakšano studiranje zbog činjenice da nećemo morati da putujemo u Podgoricu svake sedmice, te riješeno pitanje koje nas je opterećivalo u proteklom periodu“, navodi se u saopštenju.

Sada se studenti, kako su dodali, u potpunosti možemo posvetiti svakodnevnim obavezama i kontinuiranom praćenju nastave u Beranama, gdje se i nalazi sjedište našeg studijskog programa.„Želimo da istaknemo da danas nije stavljena na tačka na cijeli problem, već se u narednom periodu mora riješiti i problem smještaja naših kolega koji dolaze iz gradova koji nijesu na sjeveru naše države. Naime, oni će imati našu podršku u nastojanjima da im se obezbijede adekvatni uslovi studiranja u Beranama. Još jednom želimo da istaknemo da smo zadovoljni ne samo zbog očuvanja studentskog standarda, rješenja koje zadovoljava stroge kriterijume koji su uslov da naša diploma bude kredibilna i vrednovana po završetku studija, već i zbog uvažavanja potreba regionalnog razvoja i činjenice da je neophodno da se sa sjevera ne odlazi, nego da se ostaje i živi u tom dijelu naše države“, zaključuje se u saopštenju.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!