Zakoni dobri, neophodna saradnja

U oblasti medijske pismenosti u Crnoj Gori, postavljen je dobar zakonodavni okvir, a neophodno je u saradnji sa svim relevantnim državnim organima, medijskom zajednicom i nevladinim organizacijama raditi na njegovoj dosljednoj primjeni u praksi.

Nikolić - Bogdanović

To su tokom sastanka ocijenili ministar kulture Aleksandar Bogdanović i direktorica Instituta za medije Olivera Nikolić.

Kako je saopšteno iz Ministarsva kulture, direktorica Instituta za medije Olivera Nikolić predstavila je projekat Instituta koji će finansirati Evropska komisija.

Kako je istakla, projekat će se baviti etikom u crnogorskim medijima i biće realizovan u saradnji sa Mirovnim institutom iz Ljubljane i Mrežom etičkog novinarstva iz Londona.

Bogdanović je istakao zadovoljstvo što je važnost ovako značajne teme prepoznata od Instituta za medije i naglasio kako je uvjeren da će projekat biti uspješno realizovan.

„Sastanku su prisustvovali: generalni direktor Direktorata za medije Željko Rutović, predstavnica Mirovnog instituta iz Ljubljane Brankica Petković i koordinatorka projekta Jelena Topalović“, saopšteno je iz Ministarstva kulture.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!