Zamijenili 417 zaleđenih vodomjera

Prva međunarodna konferencija o Vrancu i drugim
crnogorskim autohtonim sortama vinove loze

#Tivat

Niske temperature posljednih dana donijele su probleme mnogim Tivćanima zbog zaleđenih vodomjera i vodovodnih instalacija. Ekipe Vodovoda i kanalizacije od subote do danas zamjenile su ukupno 417 zaleđenih vododomjera što je do sada u Tivtu nezabilježeno.

Foto: Radio Tivat

Samo juče, radnici su skinuli zalađene i postavili novih 82. Dešavalo se, kako su ranije saopštili iz Vododvoda, da se tokom zime zbog zamrzavanja zamijeni po par vodomjera.

Pored toga, radnici su otklanjali i kvarove na mreži pa su ekipe do sada imale dvadesetak intervencija po tom osnovu.

Na terenu je i dalje pet ekipa, a prema riječima direktora Alena Krivokapića, u saniranje problema uključeni su i inkasanti koji obilaze teren i bilježe curenje i zatvaraju ventile tamo gdje trenutno niko ne boravi, posebno na području Krašića. Kad se obave zamjene i popravke po prijavama, ekipe će taj posao nastaviti i u vikend kućama, naveo je Krivokapić istakavši da je dio vodomjera proslijeđen na baždarenje.

Pročitajte još:   Kultno podgoričko mjesto koje se mora sačuvati

Troškove zamjene vodomjera, koji koštaju od 16 – 25 eura, koji snosi Vodovod, a kolika će biti ukupna šteta znaće se nakon kompletne zamjene zamjene, odnosno kad se utvrdi koliko će se vodomjera moći popraviti i koji je stepen oštećenja, objasnio je Krivokapić.

Iz Vodovoda apeluju na građane da zaštite vodomjere i instalacije kako bi spriječili zaleđivanje.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite i vi da pišete za Crnu Goru? Javite nam se!