Živa Budvanka nije mogla na pregled jer je PROGLAŠENA MRTVOM 1811. godine!

Budvanka D.Lj. nedavno je doživjela neprijatnost, kada joj je, nakon što nije mogla da obavi pregled kod izabranog ljekara, saopšteno da se u evidenciji MUP-a vodi kao preminula osoba. Za Antenu M priča kako je, sasvim slučajno, otkrila da je, navodno, umrla 1811. godine!
Živa Budvanka nije mogla na pregled jer je PROGLAŠENA MRTVOM 1811. godine!

D.Lj. je prije nekoliko dana pošla u Dom zdravlja u Budvi, radi zdravstvenog pregleda, ali su joj iz te ustanove kazali kako nije moguće da je ljekar primi.

Kao razlog naveli su to što je „pacijentu prekinuto zdravstveno osiguranje“, nakon čega su je uputili u Fond zdravstva.

Poslije provjere podataka u Fondu, službenica joj je, kako objašnjava, uz vidnu neprijatnost, saopštila da je prema njihovim podacima ona preminula osoba.

„Vjerujte nije nimalo prijatno kada vam neko saopšti da ste zvanično mrtvi. U tom momentu sam osjetila strah i nesigurnost. Kroz glavu mi je prolazilo milion pitanja, kako je to moguće, zašto, te hoću li uspjeti tu grešku da ispravim“, objašnjava ona za naš portal.

Iz Fonda zdravstva su joj kazali da to nije u njihovoj nadležnosti, te su je uputili na Ministarstvo unutrašnjih poslova, odnosno područnu jedinicu u Budvi.

Službeniku MUP-a je detaljno objasnila problem, na šta je on, kako navodi, odmah reagovao. Već sjutradan je uputio zahtjeve ka nadležnim službama da se utvrdi kako je do greške došlo, te da se ispravi.

Nakon dva dana, obavijestili su D.Lj. da su je „vratili među žive“.

„Oni su stvarno odmah reagovali kako bi ispravili podatke i to je sve, na sreću, brzo završeno. Dali su mi novi izvod iz matične knjige i rekli da je sada sve u redu“, objašnjava D.Lj.

MUP je Anteni M pojasnio da je posrijedi tehnička greška, koja je brzo ispravljena.

„Prenosom podataka iz matične knjige rođenih, matične knjige umrlih i knjige državljana u elektronske evidencije, došlo je do administrativno-tehničke greške usljed koje je D.LJ, unijeta u elektronski registar umrlih. Odmah po saznanju, greška je ispravljena, a građanka za koju ste iskazali interesovanje je pozvana i obaviještena o tome. Ovim putem još jednom upućujemo izvinjenje građanki zbog neprijatnosti koje je ova greška mogla izazvati“, objasnili su iz MUP-a.

Izvor: Standard

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!