Država da pomogne obnovu Kule Damjanove (VIDEO)

Za obnovu Kule Damjanove, zaštitnog znaka Plavskog jezera i Plava, a koja je izgorjela prošlog ljeta, potrebna je pomoć države, kažu investitori i lokalna uprava. Za sanaciju i izgradnju nove kule potrebno je oko milion eura, a porodica Turković koja gazduje etno selom Komnenovo spremna da pod hipoteku stavi i etno selu i buduću kulu za kreditnu podršku nekog od državnih fondova.

Kula Damjanova, objekat ambjentalno izuzetno dobro prilagođen sredini, sa stotinjak ležajeva i nizom ostalih sadržaja, bio je zaštiitni znak ne samo Plava, već i sjevero istoka naše zemlje.

Porodica Turković želi da sagradi ili bolje reći iz pepela ponovo podigne kulu, ali nema dovoljno sredstava za takav projekat.

U Komnenovom etno selu ipak vjeruju da će država imati sluha za taj projekat.

„Mi smo kroz ove godine koliko smo funkcionisali, mi smo toliko dali državi Crnoj Gori. Mi smatramo da zavređujemo da nma se doda ruke i da nam se dio tih sredstava makar vrati da ponovo startujemo sa ovim kompleksom“, kazala je ona.

I u loklanoj upravi u Plavu žale za Kulom Damjanovom.

Rahman Markišić, sekretetar za inspekcijeske poslove u Plavu kaže da je potrebno naći mogućnosti da se objekat stavi u funkciju“.

„Ne nedostaje samo Plavu, nego i sjeveru Crne Gore nedostaje takvih hotela“, kaže on.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!