Džipijadom promovišu prirodne ljepote

U organizaciji Džip kluba „Hajla“ u Rožajama se održava 11. Međunarodna ljetnja džipijada na kojoj učestvuje 81 posada iz regiona ali i iz nekoliko zemalja Evrope.

.Foto: .

Kako saopštavaju organizatori, manifestacija je turističko-takmičarskog karaktera. Prema riječima Ferida Fetahovića, predsjednika Džip kluba „Hajla“, cilj održavanja smotre je promocija prirodnih ljepota rožajskog kraja.

„Ova manifestacija iz godine u godinu postaje sve popularnija medju pobornicima džip relija pa ove godine imamo čak 81 posadu iz zemalja regiona i Evrope. Učesnici će proći veoma zahtjevnom rutom a biće održano poligonsko takmičenje. Naša putanja je asfaltni drum kojim ćemo stići do sela Besnik, potom preko Giljevog polja i besničkih šuma do sela Balotiće potom preko Sijenove do Žlijeba a potom se spuštamo preko Kule i Ivovika, do centra grada“, objašnjava Fetahović.

.Foto: .

Manifestacija je podržana od strane lokalne turističke organizacije iz koje saopštavaju da je ovo dobar način za promociju turističkih potencijala ovog kraja. Direktor TO Rožaje, Amel Dedeić ističe da je riječ o jako atraktivnoj ruti kojom će proći takmičari, od planiskih katuna i šumoviti predjela do atraktivnih turističkih lokaliteta što je najbolja promocija onoga što ovaj kraj nudi turistima.

Jedan od učesnika džipijade Remzija Camić, počasni konzul Crne Gore u Luksemburgu je kazao da manifestacija prestavlja najbolju promociju prirodnih ljepota kojima obiluje sjever Crne Gore.

Za sve učesnike džipijade organizovano je druženje u Hotelu „Wahels“ na kome će biti proglašeni pobjednici takmičarskog dijela manifestacije, saopšteno je iz Džip kluba „Hajla“.

Faruk Kalić, Radio Crne Gore

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!