Dan Komore – dodjela Nagrada PKCG

#Ekonomija #PrivrednaKomoraCrneGore

nagrada_2017.png

Privredna komora Crne Gore će ove godine, obilježavajući svoj dan, 21. april, 48. put uručiti nagrade najuspješnijim kompanijama i pojedincima koji ličnim, organizacionim i upravljačkim kvalitetima jačaju nacionalnu ekonomiju.

Nagrada predstavlja valorizaciju poslovnog uspjeha laureata, čije je poslovanje primjer koji treba slijediti. Do sada ju je dobilo više od 150 kompanija i 110 pojedinaca, nosilaca razvoja crnogorske privrede. Dobitnici ističu da je riječ o priznanju koje za njih ima poseban značaj, jer dolazi od respektabilne institucije sa tradicijom od gotovo jednog vijeka, koja je i u teškim vremenima pomagala ekonomski progres zemlje i davala podsticaj intenzivnom zalaganju za što bolje poslovne rezultate.

Priznanje Privredne komore ustanovljeno je 18. marta 1969. godine pod nazivom Prvomajska nagrada i do 1973. godine je dodjeljivano samo organizacijama udruženog rada za najbolje ostvarene poslovne rezultate i vrhunski proizvod, a nakon toga i pojedincima za stvaralački rad u privredi i životno djelo.

Kako se Komora prilagođavala aktuelnim ekonomskim kretanjima i potrebama članica, tako se mijenjala i njena Nagrada, sve vrijeme zadržavajući svoju neupitnu vrijednost.

Danas se ona dodjeljuje za uspješno poslovanje, društvenu odgovornost, inovativnost i unapređenje menadžmenta, a izuzetno se može uručiti i za poseban doprinos razvoju privrede, te afirmaciji Privredne komore.

Odbor za dodjelu Nagrada Privredne komore Crne Gore, najznačajnijeg privrednog priznanja, donio je Odluku da za ostvarene rezultate u 2016. godini budu nagrađeni:

  • u kategoriji uspješno poslovanje – Centar za ekotoksikološka ispitivanja d.o.o. iz Podgorice,
  • za društvenu odgovornost – Regionalni ronilački centar za podvodno deminiranje i obuku ronilaca iz Bijele,
  • za inovativnost – Business Inteligence Consulting d.o.o. Podgorica,
  • za unapređenje menadžmenta – Sreten Mrvaljević, direktor JU Lovćen Bečići.

Nagrade Privredne komore nagrađenima će uručiti predsjednik Crne Gore, gospodin Filip Vujanović.

Svečanost će se održati, 21. aprila 2017. godine, na Dan Komore, u Vili Gorica, sa početkom u 12 sati.

]]>

Izvor: Privredna komora Crna Gore

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!