Dan Komore – dodjela Nagrada PKCG

  #Ekonomija #PrivrednaKomoraCrneGore

  nagrada_2017.png

  Privredna komora Crne Gore će ove godine, obilježavajući svoj dan, 21. april, 48. put uručiti nagrade najuspješnijim kompanijama i pojedincima koji ličnim, organizacionim i upravljačkim kvalitetima jačaju nacionalnu ekonomiju.

  Nagrada predstavlja valorizaciju poslovnog uspjeha laureata, čije je poslovanje primjer koji treba slijediti. Do sada ju je dobilo više od 150 kompanija i 110 pojedinaca, nosilaca razvoja crnogorske privrede. Dobitnici ističu da je riječ o priznanju koje za njih ima poseban značaj, jer dolazi od respektabilne institucije sa tradicijom od gotovo jednog vijeka, koja je i u teškim vremenima pomagala ekonomski progres zemlje i davala podsticaj intenzivnom zalaganju za što bolje poslovne rezultate.

  Priznanje Privredne komore ustanovljeno je 18. marta 1969. godine pod nazivom Prvomajska nagrada i do 1973. godine je dodjeljivano samo organizacijama udruženog rada za najbolje ostvarene poslovne rezultate i vrhunski proizvod, a nakon toga i pojedincima za stvaralački rad u privredi i životno djelo.

  Pročitajte još:   Odnosi CG i Albanije bez otvorenih pitanja

  Kako se Komora prilagođavala aktuelnim ekonomskim kretanjima i potrebama članica, tako se mijenjala i njena Nagrada, sve vrijeme zadržavajući svoju neupitnu vrijednost.

  Danas se ona dodjeljuje za uspješno poslovanje, društvenu odgovornost, inovativnost i unapređenje menadžmenta, a izuzetno se može uručiti i za poseban doprinos razvoju privrede, te afirmaciji Privredne komore.

  Odbor za dodjelu Nagrada Privredne komore Crne Gore, najznačajnijeg privrednog priznanja, donio je Odluku da za ostvarene rezultate u 2016. godini budu nagrađeni:

  • u kategoriji uspješno poslovanje – Centar za ekotoksikološka ispitivanja d.o.o. iz Podgorice,
  • za društvenu odgovornost – Regionalni ronilački centar za podvodno deminiranje i obuku ronilaca iz Bijele,
  • za inovativnost – Business Inteligence Consulting d.o.o. Podgorica,
  • za unapređenje menadžmenta – Sreten Mrvaljević, direktor JU Lovćen Bečići.

  Nagrade Privredne komore nagrađenima će uručiti predsjednik Crne Gore, gospodin Filip Vujanović.

  Svečanost će se održati, 21. aprila 2017. godine, na Dan Komore, u Vili Gorica, sa početkom u 12 sati.

  Pročitajte još:   "Tehnička stvar i nije otvoreno pitanje": Filip Vujanović o granici sa Albanijom

  ]]>

  Izvor: Privredna komora Crna Gore

  Želite i vi da pišete za Crnu Goru? Javite nam se!