Crnogorskoj arhitektici Sonji Radović Jelovac tri nagrade

  #SonjaRadovićJelovac #Arhitektura

  unnamed_2.jpg

  Sonja Radović Jelovac, predavač na Arhitektonskom fakultetu u Podgorici na predmetu Urbani dizajn i direktorica arhitektonskog studija Studio Synthesis iz Podgorice, dobitnik je tri nagrade na 25. Međunarodnom salonu urbanizma održanom u Sremskoj Mitrovici.

  Multidiscipliniarni tim kojim je rukovodila Radovićeva je dobio prvu nagradu za „Arhitektonsko-urbanističko rješenje uređenje marine sa svetionikom i neposredno okruženje“, drugu za urbanistički projekat „Novo groblje-Podgorica“, te kao član naučnog tima treću nagradu u kategoriji “Istrazivanja i studije iz oblasti prostornog i urbanističkog planiranja”

  Prvonagrađeno djelo u kategoriji “Konkursi” je izuzetan istraživački projekt pejzažnog uređenje marine i kontaktnih javnih prostora koji su prepoznati kao generatori i komplementarni sadržaji planiranog turističkog naselja.

  Druga osvojena nagrada je u kategoriji „Urbanistički projekti i realizacije“ za projekat Novo groblje.

  Projektom je definisana lokacija koja se nalazi na jugozapadnom dijelu Podgorice, ograđena visokim kamenim zidom, koji postaje integralni dio arhitekture planiranih objekata.

  Izvor: Cafe Del Montenegro

  Želite i vi da pišete za Crnu Goru? Javite nam se!